Irimia a detectat o nouă traistă de denari! 58 de monede de argint!

Detectoristul nemţean Marius Irimia a dat iar lovitura – 58 de monede de argint este noua sa captură, mai exact denari romani. Culmea este că această nouă descoperire a fost făcută pe un teren unde în urmă cu 4 ani el mai descoperise 22 de denari romani şi era convins că a periat atât de bine atunci pământul că nu se mai poate întâmpla o minune.

Si totusi… <<Dupa aproape 4 ani, am revenit intr-o zona in care am descoperit cu primul meu detector (Detech EDS), 22 de denari romani. Stiind ca am periat zona (undeva la 5m * 12m) in lung si in lat, sperantele sa mai gasesc ceva erau minime, spre ZERO. Dar am zis sa incerc, acum avand un detector mai performant si mai adanc (Relic Striker de la Detech), poate mai iese vreo 2-3 monede. 
Solul in zona respectiva este foarte mineralizat, cum rar mi-a fost dat sa intalnesc, incat nu am reusit sa fac deloc Ground Balance. 
Si sa vezi dracia dracului, de unde ma gandeam ca nu scot nici 2-3 monede, bestia a reusit sa miroase inca 58 de denari, de la o adancime care incepe undeva la 15-17 cm pana la vreo 25-28cm. Nu-mi venea sa cred ce se intampla si cum este posibil asa ceva, mai ales ca in zona respectiva nu s-a arat pamantul in ultimii 4 ani.
Fiecare intelege ce vrea si ce ii place din povestea asta, eu unul am invatat inca o lectie foarte importanta, aceea ca mineralizarea are un cuvant greu de spus in pasiunea noastra si ca e foarte important ca aparatul pe care il folosesti sa “vadă” adanc in solulul mineralizat>>.
Descoperirea a fost facut in judetul Bacau, partea vestica, ieri sau azi, Irimia anunţând descoperirea, pe un grup specializat, în urmă cu o oră.

Citeste si: FOTO Irimia a găsit un nou tezaur: 167 de denari şi o broşă stelată! Povestea noii descoperiri spusă de detectorist…
Irimia a descoperit COMOARA CU TOT CU ULCICĂ / 92 de dinari imperiali pe Dealul Chiciura din Dragomireşti

 

 

D.V.

One thought on “Irimia a detectat o nouă traistă de denari! 58 de monede de argint!

  1. bai , ce noroc are unii. cred ca sa umplut de bani 🙂

    Admin: Daca tot esti curajos de mama-mama si nu-ti dai numele, data viitoare alegeti unul care sa inspire mai mult respect pentru cei care intra pe acest site. Alminteri, nu-i bai, cu un DELETE te-am rezolvat…

Lasă un răspuns