Ipocrizia și autostrada! După ce au terminat cu desenatul, politicienii se bagă in seamă la mitinguri și marșuri!

Ce frumos! Politicieni din toate partidele sunt in pozele care au inundat astazi facebookul reflectand marsul Iasi-Tg. Mures (cu popas la Tg. Neamt) pentru sustinerea realuzarii A8 (Autostrada Moldova-Ardeal).

Vestea a avut, dintru inceput o pozitie rezervata fata de acest eveniment si pentru ca aveam semnale ca in spatele demersului aparent civic s.ar afla un partid „bebelus” dar si pentru ca era vizibila o anume catarare in fata a politicienilor din partide deja consacrate.

Iar ce s.a intamplat azi la Tg. Neamt cu discursuri rostite de politicieni de toate culorile (declarate sau sub acoperire) demonstreaza ca avem de a face cu o forma fara fond, cu un demers tip „praf in ochi”. Oricum, cel mai abil s.a dovedit iar Gheorghe Flutur care s.a cocotat in varful demersului.

Cateva consideratii:

1.Flutur, PNL, PDL, PNL… Decat sa rosteasca discursuri dandu.se indignat, actualul presedinte CJ Suceava mai bine s.ar uita in CV.ul politic. Om in fruntea politicii romanesti de prin 2004. Lider al Aliantei D.A., care a dat pe presedintele Basescu si premierul Tariceanu. Apoi lider national PDL, cu premier Boc. Dincolo de legendele care circula cu puternicul Flutur cerand premierilor numiri de ministri sau alte decizii, de ce nu a batut acesta cu pumnul in masa cand facea parte din partide sau coalitii de guvernare si sa ceara autostrada? Iar acum cere asta… cand e PSD la guvernare! Faina retorica, nu?

Iar oricat ar face.o cei din PNL pe nevinovatii, nu toata lumea uita ca in vremea guvernelor USL actualul lor lider, Ludovic Orban a fost… Ministrul Transporturilor.

2.PSD-ALDE. Cand esti la guvernare si esti lider local intr.unul din partidele astea, participarea la astfel de mitinguri sau marsuri reprezinta doar exercitii de imagine. Rupe, domnule, usa lui Dragnea sau lui Tariceanu, da.le in cap cu proiectul re.re.desenat al autostrazii, scrie.le o scrisoare deschisa. E mai corect!

3.PMP si Elena Didila si Forta Moldova. Seful actiunii zis civice pe Neamt e Elena Didila. Ex-PMP, actualmente cu un picior intr.un partid suzeta, Forta Moldova. Bataioasa, avida de imagine, stie binisor sa invarta ideea cu „interesul public”, „nu avem nimic de pierdut”, „trebuie sa le aratam guvernantilor” etc.

Nu conteaza ca un demers care ar fi trebuit sa fie civic, in care cetatenii sa arunce cu rosii (la figurat) in politicieni a fost confiscat de politicienii care s.au cocotat pe eveniment. Daca e si ea pe acolo, langa „consacrati”, e bine. Cand mai avea ea ocazia sa fie in poze si discursuri langa sefi de CJ.uri sau primari de orase sau chiar municipii?

Tot Didila este cea care si.a declarat adoratia fara limite fata de Traian Basescu. A condus Basescu aceasta tara, putea impune constructia de autostrazi? Polonezii au fortat constructiile de acest tip si ca o metoda de iesire din criza…

Concluzii:

Autostrada A8 este in masterplanul de transposrt, nu asa cum spunea un vorbitor ca nu ar fi, dar cu termen de incepere prin 2030. Dar pana acum a papat zeci de milioane de euro pe studii si proiecte. Bani papati de baietii destepti care sunt parteneri cu cei din PSD, PNL, ALDE, PMP etc.

E nevoie de initiativa cetateneasca pentru a urni lucrurile? Poate e o varianta,daca pe politicieni ii doare in cot. Dar sa faci marsuri si mitinguri pe care se catara tot politicienii e de… noaptea mintii. Adica aia care fac parte din elitele partidelor care erau obligate sa rezolve pana acum, politico-administrativ, problema sunt la microfon si bocesc ca trebuie autostrada? Asta da piesa de teatru…

D. Vinca / sursa foto – facebook

Comentarii Facebook

One thought on “Ipocrizia și autostrada! După ce au terminat cu desenatul, politicienii se bagă in seamă la mitinguri și marșuri!

  1. Fara sa am viziunile mamicii Omida, gandesc, ca este directiva transpatrtinica, sa lasam Romania divizata.
    Adica, Moldova cu zonele ei rustice, Vaslui,violuri etc, oltenii…. iar din Ardeal, a mai ramas aprox. 40% si se vinde tot, asa ca
    Batalioane romane, treceti Carpatii, pe potecute, nu pe autostrazi…. ca asa-i hotarat !

Lasă un răspuns