Ionuț Corfu despre aleșii care fug de presă: „Nu e vinovată Florentina Moise! PSD e ARSENIZAT!”

Jurnalistul Ionuț Corfu (redactor șef TVM Neamț) consideră că evitarea presei independente de către aleșii din PSD Neamț și, referindu-se la situația în care șefa PSD Piatra Neamț nu a participat la o emisiune la care a fost invitată (și nici nu a trimis un reprezentant, a spus că nu e vina Florentinei Moise și a colegilor ei din echipa social-democrată pietreană ci că ordinul vine de la șeful organizației județene și că, în acest moment, „PSD Neamț este ARSENIZAT!”.

Referindu-se la cartonul cu care în emisiunea a fost marcat locul din fața scaunului gol pregătit pentru invitatul PSD Piatra Neamț, Ionuț Corfu a spus, ironic: „Probabil că la PSD au găsit o formulă din asta, de făcut holograme. Au trimis o hologramă în emisiune?
Frumos, elegant invitatul (cartonul cu Reprezentant PSD Piatra Neamț), îl salut și eu…”


Întrebat despre motivele care îi fac pe aleșii locali PSD să fugă practic de dialogul cu cetățenii di banii cărora își iau indemnizațiile (frică sau ordin de partid), Corfu a răspuns: „Nu cred, sunt sigur, deși cineva vrea la PSD să fie dictator (i-am zis azi într-un text „mic dictator de Grumăzești”) nu știe că au mai fost dictatori pe lumea asta, au fost, dar nu pot să țină la secret, la capac, lumea vorbește… Nici celor din PSD nu le convine situația asta. Cred ei că sabotează presa, fac în ciudă presei, habar n-am ce gândesc ei…
Ai zis de motive, eu cred că despre asta este vorba, le este interzis, de anul trecut (și a mai fost o perioadă așa, după 2016)… Adică Vestea cu Daniel Vinca, TVM cu Ionuț Corfu, Monitorul cu Cezar Filip și Mesagerul cu Valentin Bălănescu au fost și sunt interziși la PSD. Bine, e o mare aberație, ei își dau la gioale singuri.
(…)
Din situația asta pierde doar partidul. Și cetățenii. Partidul ăsta a obținut niște funcții și, la ora asta, sfidând presa, sfidează cetățenii. Eu dacă am nevoie de informații despre cum își face treaba un consilier local PSD de la Piatra Neamț sau de la Poiana Teiului nu o fac ca să pun aceste informații într-un catastif secret ci ca să le ofer publicului. Cetățenii trebuie să știe ce fac aleșii psd, locali, județeni, naționali că are și parlamentari partidul acesta. Sunt parlamentari de Neamț – imaginați-vă, parlamentari! – care au interzis să vorbească cu cutare sau cu cutare din presă”.

Jurnalistul Corfu a făcut și o adevărată radiografie internă a unei atmosfere interne de partid profund viciată: „PSD, la ora asta, este ARSENIZAT. Este un fel de sectă PSD-Arsene. Oamenii ăștia sunt cumva prizonieri. Consilierii locali PSD din Piatra Neamț sunt, cu excepția lui Mihalcea, oameni respectabili care acum sunt prizonieri. Ei nu au știut în ce intră. Au crezut că intră într-un partid, într-o echipă unde se respectă democrația de partid și democrația în general. Nu au știu în ce se bagă, nu au experiență politic. Sincer, eu îi cred.
Atunci când în politică ai interese personale sau de grup nu îi scoți pe colegi în față. Sau atunci când te temi că cineva ți-ar putea locul. Ceea ce clar se întâmplă în cazul PSD Neamț, liderului îi este frică, și așa i-a fost dintotdeauna, că cineva l-ar putea depăși la imagine”.

Ionuț Corfu a dat un alt exemplu concludent despre felul în care aleșii locali PSD Piatra Neamț fug de întâlnirea cu presa nearondată partidului: „Apropos de PSD Piatra Neamț, au refuzat să-mi trimită și un om să-i iau un punct de vedere, pe cameră,  cu privire la dezbaterea legată de Parcul Zoo. PSD Piatra Neamț este principalul partid de Opoziție din CL Piatra Neamț și după ore întregi de discuții, cu niște condiții de la ei de aiurea (eu nu accept condiții de la Partide) a fost clar, au ocolit invitația mea”.

Irina Pădure

P.S. – Cuvântul „ARSENIZAT” nu există în limba română. Jurnalistul Ionuț Corfu l-a „inventat”, evident, ca pe o licență literară care descrie o anumită situație.
Interesant e că există în DEX un alt cuvânt, „arseniat” care are o definiție de toată frumusețea…

Mai jos găsiți și VIDEO cu emisiunea la finalul căreia, prin telefon, Ionuț Corfu a făcut aprecierile respective.

 

One thought on “Ionuț Corfu despre aleșii care fug de presă: „Nu e vinovată Florentina Moise! PSD e ARSENIZAT!”

  1. Dl. Corfu are dreptate, insa, situatia este aceeasi la toate partidele din Neamt!

Lasă un răspuns