Ionel Arsene: „Sunt foarte multe măsuri pe care le-am luat în domeniul sănătății, în beneficiul pacienților și al angajaților din sistem!”

Consiliul Județean Neamț susține prin măsurile adoptate sistemul sanitar și pe specialiștii care își desfășoară activitatea în acest domeniu, anunță un comunicat remis de instituția județeană.

Creșterile salariale semnificative pentru cadrele medicale – medici și asistenți medicali – sunt urmate de majorări ale veniturilor pentru restul angajaților din unitățile sanitare.
În paralel cu creșterile salariale, Consiliul Județean Neamț a alocat fonduri semnificative pentru toate spitalele din județ, fonduri utilizate atât pentru reparații și modernizări, cât și pentru dotări.
Toată susținerea financiară are scop final îmbunătățirea condițiilor de cazare și tratament din spitale pentru pacienți și asigurarea unui climat favorabil desfășurării activității de către angajați.

De asemenea, Consiliul Județean Neamț va asigura locuințe de serviciu pentru specialiștii din domeniul sănătății. A fost identificat terenul pe care se va construi în Piatra Neamț un bloc cu apartamente destinate cadrelor medicale. Se urmărește prin acest demers asigurarea tuturor condițiilor pentru doctorii tineri care vor să profeseze la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Ultimele date statistice arată că se înregistrează o scădere semnificativă a numărului asistenți medicali din România care vor să plece pentru a profesa în străinătate. Același lucru se poate spune și despre medici, care s-au convins că măsurile luate sunt în avantajul rămânerii în țară.

„Sunt foarte multe măsuri pe care le-am luat în domeniul sănătății, în beneficiul pacienților și al angajaților din sistem. Domeniul acesta este primordial în mandatul meu de președinte al Consiliului Județean Neamț. Tocmai de aceea, una dintre cele mai mari investiții din județul Neamț, atât din punct de vedere al valorii cât și al importanței pentru comunitate, este viitorul spital județean. Am conturat deja proiectul acestui obiectiv, care va funcționa la cele mai înalte standarde europene. Conform proiectului, cu siguranță viitoarea unitate sanitară va fi una de interes regional“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Ad.V.

Lasă un răspuns