Deputatul Arsene: Scuzele lui Traian Băsescu nu pot repara imaginea României

arsene_resize_resize-306x300

Deputatul Ionel Arsene, în cadrul declarației depuse la Camera Deputaților, a făcut referire la reacția președintelui Traian Băsescu față de acuzațiile aduse fratelui său de procurorii DNA.

„La Cotroceni, avem un politician care, din cauza jocurilor politice pe care le-a dirijat atât de multă vreme, nu mai face diferența între ceea ce este normal și onorabil să se întâmple și dorința sa de a fi perpetuu în centrul deciziilor politice. În 2004, a câștigat alegerile promițându-le oamenilor că «vor trăi bine». Zece ani mai târziu încearcă să le explice românilor că plecarea lui din funcția de președinte cu câteva luni mai devreme ar fi un dezastru. Nimic mai fals. Nu este normal în nici o țară civilizată ca un șef de stat să rămână în funcție atunci când sunt făcute publice dovezi ce demonstrează că un apropiat al său i-a traficat influența cu foloase materiale”, susține Ionel Arsene.

Parlamentarul social-democrat a mai arătat că „scuzele lui Traian Băsescu nu pot repara imaginea României. Când merg peste hotare, reprezentanții țării noastre nu pot să spună că domnia sa își cere scuze pentru a încerca să repare daunele de credibilitate pe care le suportă România în acest moment. În plus, în mod obișnuit, scuzele sunt însoțite și de o demisie pentru a arăta că cel care face acest lucru regretă cu adevărat și dorește să ducă acest lucru până la capăt. Președintele, însă, inovează și în acest domeniu”.

Deputatul Ionel Arsene a făcut referire și la poziția față de acest subiect a PNL și PDL: „Găsesc contradictorie atitudinea colegilor mei de la PNL și PDL în privința unei declarații comune a Parlamentului pentru o cerere de demisie a lui Traian Băsescu. Conform raționamentului acestora, dacă își dă demisia cel în numele căruia se iau bani pentru a trafica acte de justiție, trebuie să-și dea demisia și cel care n-are nici o legătură, adică premierul. Este un concept interesant pe care sunt sigur că stimații mei colegi vor putea să-l explice alegătorilor din colegiile lor. Mai ales cei de la PNL, care au ajuns în Parlament explicându-le oamenilor că Traian Băsescu trebuie să plece de la Cotroceni. Acum și-au dat seama că trebuie să plece, într-adevăr, dar mai bine mai stăpuțin. Se pare că în politică noile alianțe politice dăunează rațiunii”.

„Felul în care un politician reacționează în astfel de situații arată care este sensul existenței sale în politică. Unii dintre noi sunt suficient de responsabili încât să înțeleagă că ajung în Parlament pentru că sunt trimiși aici de voturile oamenilor și de interesele lor. Pentru că Parlamentul nu are cum să fie o instituție credibilă atunci când aleșii românilor își schimbă deciziile în funcție de cum bate vântul alianțelor politice, la fel cum Administrația Prezidențială nu are cum să fie o instituție credibilă atunci când cel care o reprezintă se contrazice flagrant în declarații publice și ține cu dinții de funcție. România are nevoie de politicieni onorabili care acționează pentru binele românilor. De aceea sper că după mandatul lui Traian Băsescu, indiferent când se va încheia acesta, vom avea un președinte care ține cont de ce cred românii, de ceea ce au nevoie aceștia și de ceea ce este corect să facă. Președintele trebuie să fie un model pentru toți românii, iar Administrația Prezidențială să redevină o instituție credibilă și respectată, în interiorul și în afara României”, a mai precizat deputatul PSD.

vestea.net

 

Lasă un răspuns