Ionel Arsene îl face „bou” pe premierul Orban! „Tablou de Grigorescu de unde doar carul lipsește”

Premierul Ludovic Orban și ceilalți 3 bărbați care apar în pozele distribuite ieri, de la o terasă din Centrul Vechi al Bucureștiului sunt… boi, asta rezultă dintr-o apreciere indirectă dar extrem de clară și frontală, făcută sâmbătă, aproape de miezul nopții, de Ionel Arsene, președintele PSD Neamț și al CJ Neamț.

„Guvernul Orban ne delectează privirile cu acest tablou de Grigorescu de unde doar carul lipsește”, spune Ionel Arsene.


Reamintim că tablourile „Carul cu boi” sunt printre cele mai cunoscute ale lui Nicolae Grigorescu, unul dintre cei mai apreciați pictori români. Din cele peste 3000 de lucrări ale sale (realism și impresionism, mai apoi), circa 300 sunt dedicate „Carului cu boi”. În majoritatea lor, în centrul lucrării se află o pereche cu 2 boi înjugați, dar în circa 50 carul este tras de două perechi, deci de 4 boi.


În fotografiile care au circulat sâmbătă, la masa respectivă se afla premierul Orban, Ionel Dancă, șeful Cancelariei,  consilierul Andi Manciu, cel de al 4-lea bărbat fiind, probabil, unul din patronii de terase din Centrul Vechi al Capitalei.
Sâmbătă după-amiază, fotografiile cu Orban și cu ceilalți trei au fost intens rostogolite în social-media de către activiștii, fanii și postacii PSD. La fel s-a întâmplat și în județul Neamț unde subiectul (primit, probabil, ca temă de la centru) a avut însă efect de bumerang, stârnind mai multe critici la adresa celor care promovau imaginile.

Nu este prima dată când referirile „culturale” ale lui Ionel Arsene sunt jignitoare la adresa celor vizați de el. Unul din exemplele recente este cel în care Arsene spunea despre fosta sa colegă de partid și Ministru al Justiției, Ana Birchal că este o „curcă” și o invita să citească romanul „Suge-o, Ramona!”. (DELIR Arsene către Ana Birchall: „Curcă securistă și urâtă cu spume”, „Suge-o, Ramona!”)
După acel episod, președintele PSD, Marcel Ciolacu a avut o reacție fermă, criticând limbajul lui Arsene (
Ciolacu șterge pe jos cu Arsene după replicile mizerabile la adresa Anei Birchall: „Nu accept acest limbaj de la niciun PSD-ist!”).

Daniel VINCA

Lasă un răspuns