Ionel Arsene despre medicii reținuți pentru mită: „Fără să apăr pe nimeni, cred că prezumţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze!”

Reținerea de către procurorul de caz a 4 medici (din cei 6) din Ortopedia Spitalului Județean Neamț plus încă unui chirurg care asigura consultațiile la cabinetul de ortopedie din Policlinica Spitalului este privită cu rezerve de către Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Într-o conferință de presă susținută miercuri după amiaza la ora la care medicii erau doar reținuți (la scurt timp cei 4 medici de pe secția Spitalului aveau să fie și arestați), la întrebarea adresată de Vestea despre modul în care a aflat de situție și care este părerea lui, Arsene a răspuns că „Imediat ce au descins la Spitalul Judeţean cei de la DGA am fost sunat de către managerul spitalului. Mi s-a adus la cunoştinţă. Noi nu aveam ce să facem mai mult decât să stăm să vedem cum se desfăşoară lucrurile acolo. Fără să iau apărarea nimănui, cred că orice om poate încă în România să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie. Cred că heirupismul acesta în a plimba oamenii cu cătuşe prin faţa camerelor ar trebui să înceteze în România, pentru că metodele astea bolşevice nu cred că mai au sens în anii noştri”.

Președintele CJ Neamț a subliniat faptul că măsurile de reținere au lăsat secția din spital cu doar 2 medici din 6: „Cred că aceşti medici, dacă au greşit, vor fi traşi la răspundere, vor fi cercetaţi şi judecaţi. Trebuie să ne uităm prima dată dacă nu cumva punem în pericol viaţa oamenilor, pentru că a lăsa o secţie întreagă doar în doi medici nu ştiu dacă a fost cea mai bună măsură pe care au putut să o ia cei care au intervenit acolo. Încă o dată spun, fără să apăr pe nimeni, cred că prezumţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze în România”.

La scurt timp după această declarație, 4 din cei 5 medici reținuți inițial – Constantin Nanu, Grigore Berea și Gheorghe Borș -au primit mandate de arestare pentru 30 de zile. Al cincilea, Ghenadie Bucătaru a fost plasat sub control judiciar.

Comentarii Facebook

4 thoughts on “Ionel Arsene despre medicii reținuți pentru mită: „Fără să apăr pe nimeni, cred că prezumţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze!”

  1. Daca se intampla in accident major, cu zeci de bolnavi cu oase rupe, cine-I repara?
    Sa dam Cezarului ce-i a Cezarului: au gresit, au conditionat actul medical, trebuie sa primeasca o pedeapsa DAR circul mediatic este grotesc.
    Or sa-si gaseasca loc de munca in strainatate si la 20000 EURO pe luna chiar nu cred ca vor mai pretinde ceva.

  2. Aia sunt filmati cum iau mita si el imi vorbeste de legenda prezumtiei de nevinovatie.Nu e posibil asa, trebuie trasi la raspundere astia de la anticoruptie pt. ca nu s-au gandit ca vor ramane doar doi medici pe sectie, dupa capul lui de infractor cerecetat pt. acte de coruptie.

  3. Bai valutistule,tu esti sarit de pe fix???? Prezumtie de nevinovatie pentru niste specimene de care stie tot judetul cum faceau????? Ai si tu cota parte din spaga lor,ametitule?

  4. Bagati in puscarie fara drept de apel .Declarata stare de urgenta daca e cazul si adusi medici militari, ca la razboi .Nici o mila pentru acesti spagari nenorociti.
    Si cautate si asistentele .Si ele smantanesc bine bolnavii de parale !

Lasă un răspuns