Ionel Arsene: „CJ Neamț și-a îndeplinit obligația față de Spitalul Municipal Roman!”

Situația aparatului de radiologie din Spitalul Municipal de Urgență Roman a făcut, astăzi, obiectul unei interpelări adresate președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, de către consilierul PNL Lucian Pelepco. Intervenția consilierului liberal s-a produs în cadrul ședinței extraordinare a Legislativului nemțean, încheiată în urmă cu două ore.
Mai exact, Pelepco reclamă faptul că nu s-a luat nicio hotărâre privind alocarea de fonduri pentru plata tranșei rămase restantă la plata aparatului care, în prezent, este nefuncțional. Asta în condițiile în care, astăzi, consilierii județeni au aprobat rectificarea bugetului județului pe anul în curs.
În ședința ordinară a CJ din 28 iulie, consilierii județeni ai PNL au depus un amendament la proiectul care prevedea rectificarea aceluiași buget al județului, cerând ca în acesta să fie prinsă și ultima tranșă de bani necesară punerii în funcțiune a apraratului, însă coaliția majoritară din Consiliul Județean s-a opus. „Vorbim de sănătatea locuitorilor din Roman și din comunele învecinate, este vorba de zeci de mii de oameni care sunt puși în pericol. Nu înțeleg cum se pot aloca fonduri pentru alte proiecte, iar problema de la Roman să nu găsească rezolvare”, a punctat Pelepco.
În replică, Ionel Arsene a precizat că instituția pe care o conduce și-a făcut datoria față de Spitalul Municipal de Urgență Roman. „Noi am decis să dăm 500 de mii de lei pentru aparatul de radiologie și în acest fel ne-am îndeplinit obligația pe care o avem față de Spitalul din Roman”. De altfel, Arsene arată cu degetul înspre Primăria Roman, instituție în subordinea căreia se află spitalul, dar mai cu seamă înspre primarul Laurențiu Leoreanu, pe care-l acuză că nu a dat niciun leu pentru spital.
Fac un apel public către domnul primar Leoreanu să vină și el cu fonduri pentru spital. Aș vrea să văd și din partea Romanului puțină bunăvoință. Înțeleg că trebuie să ajutăm Romanul, și o facem, dar vreau să văd implicare și din partea primarului”, a spus președintele CJ. Pe de altă parte, șeful Legislativului nemțean a precizat că primarul de Roman nu a venit niciodată la Consiliul Județean, pentru a discuta cu el. „Domnul Leoreanu să-și facă timp să vină la Piatra Neamț să discutăm. De când sunt în fruntea județului, domnia sa nu a trecut niciodată pragul instituției, nu a venit să ceară nimic sau să discutăm ceva. Cred că ar fi timpul să facem administrație și să lăsăm deoparte jocurile politice”, a spus Arsene, părere împărtășită și de vicele Asaftei. „Județul are nevoie de mai multă administrație și de mai puțină politică, sunt probleme care trebuie rezolvate și care nu țin cont de partide. Avem o datorie pe care trebuie să o ducem la bun sfârșit, pentru binele locuitorilor județului”, a punctat Ioan Asaftei.

Alex SÎRBU

3 thoughts on “Ionel Arsene: „CJ Neamț și-a îndeplinit obligația față de Spitalul Municipal Roman!”

  1. Orgoliul oamenilor marunti nu-l poti vindeca nici cu medicamente. Dl Arsene vrea sa-l vada pe primarul Leoreanu asteptand la usa domniei sale pentru a cere bani pentru romascani. Cat de mic poti sa fii sa spui asta? Care e respectul unui presedinte de CJ pentru romascani? Iar ipocrizia e la loc de cinste:”ar fi timpul sa facem administratie si sa lasam deoparte jocurile politice”! Cat de ipocrit poti fi sa spui asa ceva cand tu, presedinte de CJ, iti faci campanie electorala din orice intalnire, deplasare, audienta, discutie etc. Evident, d-soara specialista Husaru ne-ar explica faptul ca toate aceste comunicari publice sunt un exercitiu de transparenta. Doar ca electoratul s-a mai desteptat d-soara Husaru si face diferenta intre astfel de actiuni. Problema cea mai grava este ca aceasta campanie electorala continua este facuta pe banii nostri, ai nemtenilor (si vicepresedintii s-au inspirat din stil si incearca sa-l copie, timid). Presiunea cea mai mare o exercita presedintele CJ asupra primarilor PNL, unii slabi de fire fiind prinsi in mrejele acestui gen de santaj – iti dau bani pt comunitate daca ma ajuti la alegeri sau lucrarile le face cine trebuie. Pare cunoscut? Of, toamna fierbinte se anunta.

  2. Mult stimate si iubite Presedinte de Consiliu Judetean Neamt nici nu-mi pot inchipui ca in aceasta viata vei ajunge la pregatirea si capacitatea prifesorului Leoreanu !!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Bine că aveți bani să cheltuiți cu târgul de Crăciun din Piatra Neamț. Pentru Roman nu aveți bani de nimic. Dacă erau în joc banii voștri personali tot așa îi cheltuiați?
    Domnul Arsene nimerește Romanul doar la deschiderile de an scolar? Dacă tot nu ajută în mod egal pe toți locuitorii județului să facă bine să nu mai vină deloc în orașul nostru.

Lasă un răspuns