Ion Asaftei: Șuieratul stingerii pandemiei de frică amenință „păpușarii” naționali și planetari / Vestitorii

Ce se întâmplă în ultimele săptămâni, în țară și în lume, îmi redă încrederea în supremația omului în fața sistemului, în recuperarea Sfintei Credințe a fiecăruia, alături de valorile științei nemăsluite. Nu trece zi, nu trece ceas să nu fie ruptă încă o fâșie din vălul întunecat înfășurat cu forța peste umanitate, ca la o comandă.

Oriunde privești vezi renăscând semeni de-ai noștri, indiferent de țară, nivel de educație și dezvoltare materială, rasă și confesiune. Se eliberează de jugul pandemiei care n-a fost pandemia decretată. Întreaga omenire este în pragul unei emancipări nebănuite de „păpușarii” pandemie, dar pare a ezita să facă pasul decisiv.

Oriunde privești, oriunde cauți, ies la iveală nepotriviri enorme. Din toate acestea, însumându-le, se conturează nepotrivirea supremă care provoacă groază în rândul promotorilor crizei și a asociaților lor. Măsurile impuse se dovedesc nu exagerate, ci fără legătură cu gestionarea adecvată a amenințării cu un nou coronavirus. Se fac în continuare eforturi disperate, indiferent de costurile naționale și globale, pentru ca promotorii și asociații să se sustragă răspunderii.

Multe din nepotriviriau fost trecute cu vederea în timp real, la momentul optim, din cauza fricii induse și, ca în România, a amenințării cu varii sancțiuni zdrobitoare. Un prim exemplu fundamental se referă la neefectuarea autopsiilor din primul moment. Este incredibil cum țări puternice, cu democrații de referință, cu sisteme de sănătate și de aplicare a legii consolidate, au refuzat să respecte legea națională care impunea autopsii în cazuri de genul deceselor atribuite COVID. În România refuzul respectării legii a venit ca de la sine. Impunerea ilegală a unei recomandări din partea Organizației Mondiale a Sănătății se reține fără nicio ezitare în sarcina conducătorilor momentului din țară și din lume. Cu autopsii efectuate la timp se descoperea nevoia de a include în tratament de la bun început și medicația anticoagulantă. Pe de altă parte, numai autopsia și analizarea probelor recoltate pentru examinări histopatologice puteau stabili cauza reală a decesului. Fără aceste date, la fel ca în România, fiecare a raportat ce a vrut sau ce trebuia să iasă la socoteală.

Un al doilea exemplu dezastruos de nepotrivire decurge din cel precedent. Am fost martorii unei veritabile competiții mondiale lipsite de reguli care urmărea achiziționarea cât mai multor ventilatoare mecanice la secțiile ATI, dublată de creșterea capacității de tratament a acestor secții. În România, dezvăluirile din secțiile ATI sunt abia la început, cadrele medicale se cam tem. În lume, socotelile au început să iasă la iveală. Se raportează valuri de cazuri internate fără discernământ pe secțiile ATI, apoi intubate în ciuda contraindicațiilor, numai și numai pentru a încasa sume sporite considerabile din decontările per caz în condiții de pandemie. Este înfiorător!

Lista de exemple de nepotriviri din sectorul crizei din Sănătate e lungă. În România, singură diversiunea dezvoltată în jurul testărilor justifică o comisie parlamentară de anchetă.

Însă, foarte important, din punctul meu de vedere, în perspectiva obligatorie a cercetării aprofundate a ce ne-a făcut Guvernul Iohannis condus de Orban, este identificarea cu certitudine și stabilirea responsabilităților acelor oficiali români, a partenerilor și protejaților, indiferent de rang, grade și voturi primite de la popor, dar care au slujit alte interese. Efectele sunt vizibile, le resimțim. În cazul dramatic al țării noastre, aceste efecte sunt extrem de grave din cauza cui e la guvernare fără să guverneze propriu-zis țara.

Pe plan mondial a prins a se întrevedea ziua când va fi limpede cine s-a aflat la pupitrul de comandă al pandemiei care n-a fost pandemie. Frica impusă și trăită ca un experiment premergător pentru altceva mai rău se stinge cu un șuierat inconfundabil. Unda de șoc are puterea să deschidă toate ascunzișurile. Am fi de râsul lumii să aflăm de la alții cine a apăsat pe butoane la noi.Ce-i drept, nu ar fi prima dată când ne facem de râsul lumii. Spre deosebire de alte momente rușinoase, fără susținerea poporului care a suferit pe nedrept ne așteaptă înfășurarea în următorul văl întunecat.

Ion ASAFTEI

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns