Ion Asaftei: „Nu turnatorii pot decide soarta unui om!”

Ion Asaftei – preşedinte ALDE Neamţ şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ – consideră că Justiţia trebuie să-şi facă treaba dar se întreabă cine răspunde pentru traumele şi preduciile cauzate în caz că, în final, Justiţia stabileste că Ionel Arsene este nevinovat în cazul dosarului anunţat de DNA.

Asaftei anunţă că e convins de nevinovăţia partenerului său de coaliţie dar şi din echipa de conducere a Consiliului Judeţean şi afirmă cu vehemenţă că „nu turnătorii pot decide soarta unui om”.

Mai jos, integral, mesajul lui Ion Asaftei:

<<Sunt alături de Ionel Arsene, sunt alături de familia sa. Este tată, îmi dau seama cât de mult suferă un copil și părinții unui om politic atunci când îl văd strâns în menghina unei realități pe care nu o pot intelege și nu și-ar fi dorit -o niciodată. 
Punctul meu de vedere este acela de a reafirma ceea ce am spus şi în trecut: până la o decizie a instanţei, orice persoană care este chemată în faţa instituţiilor de anchetă ale statului este nevinovată. 
Respect independenţa actului de justiţie şi mi se pare firesc ca acesta să îşi urmeze cursul normal. Susţin însă derularea lui în limitele drepturilor individuale. Cred în nevinovăţia colegului meu de coaliție şi sper că o va demonstra în faţa justiţiei, dar mă întreb cum vor putea fi compensate în caz de nevinovăţie prejudiciile provocate?!! Rămân ireparabile sau cei care au pus în mișcare acțiunea penală trebuie să răspundă???
Avem o colaborare politică bazată pe încredere, pe angajamente pe care ni le-am ţinut şi unii şi alţii. Îl respect pentru ceea ce a făcut ca președinte al Consiliului Judetean Neamț şi ca preşedinte al PSD Neamț, şi în relaţia cu cetăţenii şi cu noi cei de la ALDE. Din acest punct de vedere, are întotdeauna încrederea şi sprijinul meu.
Nu contează culoarea politică, ci nevoia unei societăţi normale, fără de care România nu poate avea viitor. Nu turnatorii pot decide soarta unui om!Avem nevoie de NORMALITATE,avem nevoie de JUSTIȚIE!!!>>.

V.N.

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Ion Asaftei: „Nu turnatorii pot decide soarta unui om!”

  1. „sunt alături de Ionel Arsene”…. păi, „să-ti ajute Dumnezeu”….

  2. Nu turnătorii pot decide soarta unui om,dar HOȚII o pot decide??????
    Trageți voi concluziile!!!!?

  3. Puscaria e pentru girafe,tractoare,BMB-uri,etc.!?E pentru oameni harnici,la furat !

Lasă un răspuns