Ion ASAFTEI: Luptând cu virusul cu săbiile laser ale copilăriei! / Vestitorii


Re-pornim azi în Vestea o rubrică pe care am găzduit-o și în urmă cu câțiva ani: VESTITORII.
Practic, în fiecare zi a săptămânii, veți putea citi câte un editorial extern (tabletă de autor din afara redacției) scris pe diverse teme: social, educație, cultură, civic etc. Mai puțin veți vedea abordări politice în această rubrică pentru că unii autori (îi veți descoperi zilnic) au legătură cu această zonă și, evident, de comun acord, am stabilit ca aici să nu aibă abordări politice ci cetățenești
Lunea îl veți găsit ca Vestitor în Vestea.net pe Ion Asaftei, președinte ALDE Neamț și vicepreședinte al CJ Neamț. (Redacția).

Dragi copii,

Când s-au închis şcolile, grădinițele, creșele și celelalte unități de instruire și educație noi, adulții, ne așteptam să vă bucurați. Ne așteptam să vă vedem glumind pe seama coronavirusului, să faceți scenarii apocaliptice, să vă prăpădiți de râs, să vă imaginați că vă luptați cu virusul cu săbii laser, că vă ascundeți de el cu ajutorul unui costum care vă face invizibili. Unii chiar să visați că ați găsit leacuri magice. Dar nu a fost chiar aşa. Voi, dragii mei, nu ați văzut această perioadă ca pe o vacanţă în care să dormiți până târziu, să vă jucați şi să ieșiți afară ca să râdeți la soare. Și voi ați simțit că e ceva mai mult. Sub masca asta de indiferenţă şi pretinsă nepăsare, voi chiar ați fost îngrijoraţi. De-adevăratelea. Ne-ați văzut pe noi făcându-ne tot felul de gânduri, ne-ați simţit starea de nelinişte şi de angoasă.
Sunt îngrijorări de oameni maturi. Sunt temeri de oameni mari. Sunt frici care v-au cuprins, chiar dacă noi am încercat să vă protejăm, iar voi ați încercat să le luați în râs. Cam asta cred că ați simțit. A fost o încercare grea pentru toți. Nu ştiu cum vom ieşi din toată nebunia asta şi nici cât de mult vă va schimba. Pot doar să sper că vom fi cu toţii sănătoşi.
Astăzi, cu ocazia Zilei internaționale a copilului, vă doresc să aveți mereu sufletul curat, zâmbetul gingaș și viaţa fără griji, să aveți o copilărie frumoasă alături de părinții și bunicii voștri, alături de frații și surorile voastre. Nu uitați să zâmbiți și să vă bucurați zilnic, pentru că alături de voi suntem noi, părinții și bunicii voștri.
Dragi părinți, acum ca niciodată copiii au nevoie de mai multă înțelegere, empatie, conciliere și dragoste din partea Dumneavoastră. Oferiți-le cu orice ocazie!

LA MULȚI ANI, DRAGI COPII!

 

Ion ASAFTEI

Lasă un răspuns