Ion Asaftei: „ALDE, vot pro-suplimentare norma de hrană la Spital și propunere de realizare a unei bucătării noi, de urgență!”

Consilierii județeni ALDE vor vota propunerea de suplimentare a normei de hrană a pacienților din Spitalul Județean Neamț dacă astăzi va avea loc ședința extraordinară cerută de un grup de aleși județeni. Mai mult, Ion Asaftei (președinte ALDE și vicepreședinte CJ Neamț) spune că după ce proiectul respectiv va fi votat, o prioritatea maximă a Consiliului Județean trebuie să fie realizarea de urgență a unei noi bucătării a Spitalului.

<<Noi, cei de la ALDE facem, așa cum am spus de atâtea ori, politica cetățeanului. Ca liberal-democrați, punem mereu oamenii pe primul loc. Iar cetățeanul, mai ales pacientul, are acum nevoie de sprijinul nostru, inclusiv prin suplimentarea acestei norme de hrană care este evident că nu poate acoperi necesarul de calorii al unui organism aflat și sub asediul unui tratament necesar, de multe ori el însuși invaziv>>, a declarat Ion Asaftei pentru Vestea.

Președintele ALDE a subliniat că în acest caz nu mai e loc de politică sau de voturi sau de controverse ci e vorba de o problemă gravă care trebuie rezolvată imediat: „Reclamă cetățenii. Și au dreptate. Scrie presa locală și presa centrală. Păi hai să o rezolvăm odată, că de asta ne-au ales oameni și ne-au trimis în acest parlament județean, să rezolvăm, nu să o tot ținem într-o gâlceavă”. 

Ion Asaftei își dorește ca imediat după un vot de aprobare pe această problemă, factorii responsabili din conducerea Spitalului să se asigure că fiecare leu din norma de hrană (și din banii de la Casa de Asigurări și din suplimentarea de la CJ) ajunge, real, în farfuria pacientului.

Vicepreședintele CJ consideră, de asemenea, că la fel de urgentă trebuie să fie realizarea unei noi bucătării, moderne, la Spitalul Județean. „Să punem pe hârtie, să vedem cât costă clădirea, cât costă utilajele și toată logistica dar eu cred că ne vom descurca cu vreo 8 miliarde de lei vechi, poate 10. Nu e o sumă imposibilă pentru Consiliul Județean. Ba, dacă ne uităm în ce hal arată clădirea respectivă ne dăm seama că o reparație adevărată, structurală, tot aproape de această sumă s-ar duce și nici nu ai garanția că scapi de nenorocitele alea de bacterii”, spune Asaftei.

Cât privește aserțiunile altor politicieni din Neamț care leagă ALDE ba de un partid ba de altul, președintele liberal-democraților nemțeni a fost foarte ferm: „Nu permit nimănui din afara ALDE să vorbească în numele partidului nostru. Nu suntem nici la remorca lui X. nici la remorca lui Y ci, așa cum am spus, facem o opoziție constructivă și loială doar lui, cetățeanului. Poate nu toate deciziile noastre au fost perfecte dar ale cui au fost la nivel ideal? Dar pot să vă asigur că noi, cei de la ALDE, ne putem privi în oglindă cu conștiința mult mai împăcată decât alții. Și da, pentru că am ajuns în momentul în care această problemă a hranei din spital este nu gravă ci foarte gravă, susținem propunerea de suplimentare a normei indiferent că vine de la PNL sau de la altcineva. Eu spun că asta e dovada supremă a caracterului nostru, de uităm la esență, la problemă, nu la ce culoare au cei care vin cu o idee sau cu alta. Și sper ca, la rândul lor, toți consilierii județeni să sprijine la unison, atunci când va ajunge la vot, și propunerea ALDE de realizare a unei bucătării moderne”.

Ion Asaftei a mai menționat că foarte curând va cere unei echipe de specialiști să realizeze o schiță și apoi un proiect pentru o astfel de bucătărie nouă.

D.V.