Ion Asaftei (ALDE): Să ștergem lacrimile Țării cu mătasea tricolorului!

Ion Asaftei (vicepreședinte ALDE și președinte ALDE Neamț) consideră că Ziua României trebuie să fie și un „Apel la neuitare”.
„Dragi români!
Astăzi, măcar astăzi, să ne aducem aminte că români suntem cu toţii, că asta-i ţara noastră şi că generaţia de aur de la 1918 ne priveşte şi ne judecă de dincolo de mormânt. Suntem datori să-i ștergem lacrimile cu mătasea flamurii tricolore pentru începutul de lume şi de ţară nouă pe care ni le-a dat, să-o asigurăm că n-a murit degeaba şi că Bunul Dumnezeu a făcut dreptate!”, spune Ion Asaftei.

Liderul ALDE pledează pentru respectarea identității naționale: <Știu că fiecare generaţie îşi trăieşte timpul ei şi are proiectele ei de viitor care depind foarte mult de cadrul social, de oportunităţile care îi sunt oferite sau nu, dar asta nu înseamnă că poate să-și uite limba, datinile şi identitatea naţională deoarece idealurile Unirii şi ale Independenţei sunt eterne.
Mihai Eminescu spunea despre neamul nostru: „Viteaz în războaie, muncitor şi cinstit în timp de pace, grăitor de adevăr, glumeţ şi senin, drept şi bun la inimă ca un copil, poporul românesc nu e capabil nici de trădare, nici de infamie”. Mesajul e la fel de puternic, străbate deceniile şi mai mult ca sigur va răzbi şi va dăinui de-a pururi. ,,Vom fi iarăşi ce am fost şi mai mult decât atât!”.
Dumnezeu să ocrotească poporul român!”>.

V.N.

Lasă un răspuns