Iohannis, Ponta, Macovei  continuă campania la Neamţ. …MÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT!

01

… În forţă, chiar! Aşa s-ar putea spune după ce, dacă faci o scurtă plimbare prin capitala judeţului Neamţ şi, că tot sunt zile cu ceaţă, stai cu ochii pe peisajul urban completat de Sfântul Outdoor. Adică de afişajul pestriţ în care peste clasicul mesaj comercial s-a suprapus sezonierul slogan de campanie…

Într-un judeţ în care totuşi candidatul PSD a câştigat, cel de la ACL păstrează, pe Piatra Neamţ, poziţionarea fruntaşă şi la capitolul outdoor uitat.

Astfel, chiar în centrul oraşului, pe complexul comercial Unic, colţul dinspre sensul giratoriu e bine marcat de două bannere uriaşe-uriaşe (de vreo 12 metri pe 3, fiecare) în care, cu braţele laaargi deschise, Iohannis explica de câte voturi are nevoie între turul 1 şi turul 2. Şi dacă tot i s-a împlinit voia, că tot a spus un analist că a fost vorba şi de “vot din ficaţi” (cu privire la episodul recul-diaspora), dintr-un unghi mai scurt pozat, sloganul său de campanie e rezumat la “…MÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT!”.

Tot pe unic –  ca să nu fie număr cu soţ, că poartă ghinion – ACL-istul are şi un al treilea banner, doar de vreo 6 metri…
(GALERIE FOTO – daţi un REFRESH la pagină dacă vedeţi pozele dispuse exclusiv vertical)

 

PSD-istul Vistor Ponta a rămas în campanie pe cartierul Dărmăneşti. Plasate pe scuarul verde care separă longitudinal benzile de circulaţie de pe strada Mihai Viteazu (Calea Romanului), Ponta ne explică încă dorinţa de a fi “Preşedintele care uneşte”. Cravata bleu se asorteaz[ cu sigla roşie, doar că poliplanul uşor încreţit se cere scos de pe panotaj.

Dintre candidaţii ieşiţi cu brio din turul 1, Monica Macovei face o figură aparte şi pe acest subiect, parcă la fel cum a făcut şi pe parcursul campaniei. Independenta (ne referim la candidatură) e încă prezentă pe câteva cuburi publicitare de pe care încă explică faptul că “suntem mai mulţi decât cred ei”. … Dar nu suficienţi, dacă luăm în calcul rezultatele de la turul 1. Astfel de cuburi cu “preşedintele Monica Macovei” am găsit şi în zona Aurora (lângă staţia Petrom) dar şi lângă sensul giratoriu de la spital.

Iar la final, când periplul foto-jurnalistic deja părea încheiat, hop!, în obiectivul aparatului de fotografiat a sărit un ditamai bannerul cocoţat pe un bloc de pe Calea Romanului. De asta dată nu landscape ci în variantă portret, de pe blocul de 10 etaje, preşedintele ales Iohannis transmite mesajul cu lucrul bine făcut de pe tabloul gigantic postat pe înălţimea a 5 etaje.
Domn’ president, voia vi s-a făcut, aţi fost ales, de acum ar fi timpul să coborâţi de pe bloc şi să purcedeţi la RO-MÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT.

Şi cum, evident, nimeni nu se aşteaptă să se cocoaţe pe blocuri sau pe panouri candidaţii s-au partidele care le-au făcut publicitate ca la ciocolata Milka, măcar să le aducă aminte firmelor de profil sau alpiniştilor utilitari (cu care au contracte sau înţelegeri reciproc avantajoase) că, no, campania s-o gătat!

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Iohannis, Ponta, Macovei  continuă campania la Neamţ. …MÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT!

  1. Asa fac mereu, impanzesc orasele si satele cu afise si banere si uita sa mai ia mizeria…

Lasă un răspuns