“Iohaniştii” la Piatra Neamţ – zeloşi pe facebook, comozi la faptă…

Un episod elocvent care probează diferenţa dintre vorbă şi faptă, sau dintre lucrul bine făcut în teorie vs. Practică îl relevă un episod de manifestare a unei simpatii/antipatii electorale.

Evident că şi la Piatra Neamţ (unde Ponta a câştigat doar cu 7 procente în faţa lui Iohannis, spre deosebire de judeţul Neamţ unde scorul a fost umilitor, diferenţa fiind de peste 26 de procente) finala de la prezidenţiale agită spiritele. Mai ales pe facebook unde, în grupul “Eşti din Piatra Neamţ dacă…” “iohaniştii” sunt mai prezenţi şi mai activi decât “pontiştii”.

Cum vorba e una şi fapta e altceva, după diverse încurajări reciproce şi invitaţii la protest (cu referire şi la incidentele din secţiile de votare din străinătate), mai multe voci au îndemnat, la începutul săptămânii, să se treacă de la nivelul facebook la “lucrul bine făcut”. De la vorbă la faptă.

tt 0Marţi seara, un tânăr cu ID-ul Mosh Crăciun s-a şi înfiinţat, cu o pancardă în tentă insultătoare pentru adversari (“prostimea votează PSD”) în centrul municipiului Piatra Neamţ, în faţa Teatrului Tineretului (locul în care au avut loc şi protestele anti-Băsescu din iarna 2011-2012).

Dincolo de mesajul discutabil, pe fond, tânărul respectiv a arătat că trece de la vorbă la faptă, de la activitate de pe facebook la un gest asumat şi în spaţiul public real. A şi postat imagini cu gestul său care, fireşte, au stârnit alte reacţii. Multe chiar foarte… libertine în exprimare. A primit aprecieri şi duium de “iohannişti” au promis că, a doua seară, i se vor alătura.

tt 1tt 2A doua seară, altă poză. Mosh Crăciun renunţase la mesajul vădit insultător, apărând cu un altul, oarecum mai acceptabil, evident anti-Ponta şi – atenţie! – nu era singur. Lângă el – o domnişoară brunetă, cu părul lung. Pe facebook au urmat iar vii aplauze, iar aprecieri şi noi promisiuni că mai mulţi “iohannişti” vor fi alături de el joi.

Joi, Mosh Crăciun apare în pozele de pe facebook, la locul protestului, cu două pancarte şi cu o domnişoară lângă el. Tot una singură, alta faţă de cea din seara precedentă.
Concluzia a tras-o, pe facebook, cu amărăciune, tot un „iohannist”: “E mai uşor să ne dăm mari pe facebook, să comentăm decât să mergem la vot sau să ieşim pentru jumătate de oră la un protest. Felicitări acestui tânăr care ne-a arătat că, din păcate, numai gura e de noi!”.

Daniel VINCA

Nota Bene – Evident că un link spre acest text va fi postat şi pe Grupul Eşti din Piatra Neamţ dacă… Evident că nu vor întârzia comentariile negative, agresive chiar…

Comentarii Facebook

3 thoughts on ““Iohaniştii” la Piatra Neamţ – zeloşi pe facebook, comozi la faptă…

  1. E mai comod sa te dai cocos de dupa tastatura si in ziua votului sa fii mahmur!!!

  2. Jalnic…”Prostimea” sunt chiar ei!!! doi insi care nu au ce face cu viata lor! sa stea dracului in casa si sa deschida o carte!!!!

Lasă un răspuns