Ioana Constantin (PMP): DNA, derapaje punctuale și management slab al lui Kovesi

Deputatul PMP Ioana Constantin consideră că imaginea proastă pe care o are opinia publică despre DNA se datorează și faptului că Laura Kovesi nu a fost un manager care să trateze la timp derapajele din instituție, cu referire mai ales la cazurile Ploiești și Oradea.

Parlamentarul popular a avut o intervenție la Piatra Neamț, într-o conferință de presă, care a plecat de la Guvernarea care acaparează tot, inclsusiv Justiția și a sfârșit prin a spune că toate problemele din DNA au fost parcă lăsate să evolueze, făcând trimitere la fostul șef al instituției, Laura Codruța Kovesi care ar fi tolerat tacit toate aceste probleme.

„Coaliția toxică PSD-ALDE a acaparat toată scena politică, a acaparat toate instituțiile, Parlament, Guvern, instituții de forță, hărțuiirea zilnică a Justiției. (…) Tot ceea ce a însemnat derapaje, dovedite, au fost tot felul de anchete deschise, tot felul de rapoarte făcute, de evaluări, toate aceste derapaje din instituții cum este si DNAul – discutăm aici despre cazul Ploiești, despre cazul Oradea și așa mai departe – ele trebuiau rezolvate punctual, nu trebuia intrat cu tăvălugul în toată Justiția. Sigur, și acești oameni din Justiție sunt și ei tot oameni, ține de caracter până la urmă ceea ce s-a-ntâmplat. caracter și câtă școală știi, cât de competent ești. Însă din păcate PSD a intrat cu tăvălugul în toată Justiția și a dat un șoc extraordinar DNAului și întregului sistem.
Poziția noastră este că ce trebuia corectat trebuia corectat punctual și nu distrus întreg sistemul de justiție și readus în epoca aceea, a doamnei Stănoiu, în care se făceau dosarele la Kiseleff, și probabil le aviza domnul Năstase”, a spus deputata PMP.

Ioana Constantin consideră că toate aceste probleme interne ale DNA au luat amploare și s-au dezvoltat și pentru că în România există tradiția ca problemele importante să nu fie rezolvate cu celeritate: „Eu, în continuare înțeleg ca politician să apăr independența Justiției până la ultima virgulă. Nimic nu este perfect și orice sistem, chiar și acesta, de Justiție, trebuie corectat pe alocuri. Punctual, v-am zis, Oradea, Portocală, alte livezi de portocali… Sigur că da, acolo trebuie văzut ce s-a-ntâmplat exact. Și nu văzut așa, că durează 70 de ani. Nu. Trebuie să ajungem și noi la nivelul în care în țara asta să aflăm și noin adevărul despre niște lucruri. Au fost Mineriadele, a fost Colectiv, Hexifarpa și acum am ajuns la 10 august. Toate lucruyrile astea le ținel în niște sertare, la fel ca și problemele astea, de tipul Ploiești, Oradea, Brașov sau care mai sunt…”

Deputata PMP a punctat faptul că Laura Kovesi nu a acționat ca un manager care vrea lămurirea unor situații: „În orice sistem normal, acei oameni sunt suspendați, clarificăm situația… Dar noi avem o problemă, nu doar în Justiție, peste tot în țara asta: când ne-apucăm să evaluăm ceva, să clarificăm ce s-a-ntâmplat acolo, durează vreo 10 ani și nu se mai termină vreodată. Nu, astea trebuie făcute foarte repede, pentru că Justiția nu poate funcționa ca instrument de distrugere a carierelor, sau a vieților personale. În cazul Ploiești, punctual, doamna Kovesi era managerul DNA-ului… Dacă sub tine se întâmplă ceva care arată ca un derapaj sau există niște informații în sensul acesta, esti obligat să verifici ce se întâmplă acolo și să scoți, pentru o anumită perioadă de timp oamenii care se ocupau de acele dosare, să vedem ce se întâmplă. Nu s-a întâmplat asta, nu a verificat nimeni, nu a evaluat nimeni și a crescut livada aia de portocli la nivel național și, din păcate, acum dacă întrebăm pe stradă cetățenii, au mari semne de intrebare sau de îndoialpă cu privire la DNA, sistem de Justiție. Or asta este incorect, pentru că există foarte mulți procurori, foarte mulți magistrați care-și fac treaba cu bună intenție, care sunt corecți și care știu carte. problemele doamnei Kovesi au tinut mai degrabă de zona managerială din DNA, din păcate…
Da, și tehnica asta cu denunțurile și cu oameni care își amintesc peste 10-15-20 de ani ceva ce s-a întâmplat nu funcționează într-o societate sănătoasă”.

Mai jos, în format VIDEO, conferința de presă în care Ioana Constantin a făcut declarațiile de mai sus:

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Ioana Constantin (PMP): DNA, derapaje punctuale și management slab al lui Kovesi

  1. ”Managementul slab” a permis ca acesta tara sa fie jefuita de politicienii corupti.

    Daca aveam un DNA/Parchet competent cu procurori profesionisti si integri crezi ca mai aveam cazuri ca la Neamt unde sub ”patronajul”lui Gavrilescu alocatia unui ciine pe zi este de 14 ron ?

    Acesta nu este furt din banii publici?

    Sa zici merci ca DNA-ul este praf de incompetenta altfel 99% din politicienii din aceasta tara erau in puscarie pe viata.

Lasă un răspuns