Înviere cu porția! Doar până la ora 2!


Premierul Florin Cîțu a discutat joi cu reprezentanții cultelor religioase despre modul în care vor fi oficiate slujbele de înviere în acest an. Una dintre soluțiile găsite este ca restricția de circulație pentru populație să fie ridicată în noaptea de Paște fie până la ora 2.00, anunță presa centrală.

O astfel de reglementare nu este de natură să-i mulțumească pe toți enoriașii, iritarea fiind prezentă mai ales în zona ortodocșilor practicanți (slujba de Înviere la catolici se termină imediat după miezul nopții).

Dacă pentru enoriașii pentru care Învierea înseamnă Lumină de la Biserică, aprins câteva lumânări la morminte și repede, acasă, la platourile cu samale, varianta „ora 2” e mulțumitoare, pentru enoriașii practicanți (care stau la toată slujba, care confrm canoanelor, durează până pe la vreo 5) decizia nu e una satisfăcătoare.

Deja pe platformele de socializare sunt criticate autoritățile („Nu le e rușine, ne dau Înviere cu porția?”) și sunt făcute apeluri la șefii Bisericii (mai ales ale celei Ortodoxe) să nu accepte acest compromis, considerat umilitor.

E.P.

Lasă un răspuns