Învăţăturile unui liberal către Orban: „Măsuri transparente nu jocuri de culise! Funcţii pe competenţe, nu pe rudenii şi obligaţii!”

Un liberal din Neamţ îi oferă premierului desemnat Ludovic Orban reţeta pentru ca guvernul pe care îl va conduce să nu preia „bubele” guvernărilor anterioare. Constantin Teodorescu (actual consilier local la Piatra Neamţ, fost viceprimar) spune că e obligatoriu ca măsurile ce vor fi luate să fie transparente şi nu rodul unor jocuri de culise iar numirile în funcţii să nu fie doar răsplată politică ci, în primul rând, să se bazeze pe competenţe.

<<În condițiile actuale ești ”taxat” din două părți, indiferent ce vei face. Ori poporul dacă greșești, ori pesedeul (și alții …) dacă faci bine. Preferabil să câștige populația și să trecem cât mai repede la o Românie normală.
Cum nu poți face nimic de unul singur este impetuos necesar ca toate măsurile ce vor fi luate să fie unele transparente și nu alte jocuri de culise despre care știm că pot fi distructive. Mulți oameni din jurul lui au muncit și merită să acceadă în ministere, foarte adevărat, dar trebuie umblat un pic la competențe și expertiză pe domenii. Dacă o luăm de la capăt cu numiri determinate de rudenii și obligații, atunci toți cei care au muncit va fi fost în zadar.
Populația este foarte atentă la tot ceea ce se va face. După 30 ani sunt așteptări mari, foarte mari>>, spune Teodorescu.

Liberalul de la Neamţ avertizează că nerespectarea regulilor clamate până acum chiar de liberali ar putea fi taxată nu doar la vot ci chiar prin proteste ]n  stradă: <<Să nu se gândească nimeni că oamenii nu vor mai ieși în stradă! O vor face în egală măsură ca până acum, dacă se vor repeta greșelile trecutului.
Nu știu a da sfaturi, dar gândiți-vă cine este motorul economiei! Mediul privat, asupra lui să vă concentrați și să-i dați o predictibilitate în acțiunile dvs.
Vine votul! Este arma cea mai puternică! Nu aveți voie să faceți greșeli, cu atât mai puțin după ce-l veți primi! Ochii sunt ațintiți asupra voastră!>>.

Teodorescu face, în mesajul lui, şi haz de cei care, cum a fost anunţată nominalizarea de către preşedintele Klaus Iohannis, cum au scotocit prin arhivele proprii şi au şi postat pe facebook fotografii în care apăreau împreună cu Ludovic Orban: <<Ce să fac, cum să fac?
Trebuie să fiu și eu în ”trend” și să-mi pun o poză cu dl Ludovic Orban!
Este timpul să știe lumea că m-am tras în poză cu primul ministru desemnat și că-l susțin, nu-i așa?
Păi nu-i așa, deloc. Sigur, sub pretextul că l-aș felicita aș putea face asta. Dar tot nu-i așa.
Misiunea domniei sale este una ori sinucigașă, ori glorioasă. Determinarea i-o înțeleg, curajul la fel. Acum depinde de ce oameni se va înconjura în continuare. Vor fi și bine veniți și impuși (de situație)>>.

Teodorescu este unul dintre puţinii politicieni nemţeni care în mesajele publice nu merge doar pe clişeele venite de la eşaloane superioare ci îşi permite să vină cu opinii proprii, bazate în general, pe ceea ce spun oamenii obişnuiţi. Mai mult, ca membru PNL Piatra Neamţ, acesta a fost unul dintre puţinii liderii ai organizaţiei locale care nu a acceptat confiscarea structurii de partid de către „nucleul toxic” care a tăiat şi a spânzurat până în urmă cu câteva luni când Dragoş Chitic şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte invocând în discuţiile interne faptul că nu a mai suportat apucăturile lui Romel Bîrjoveanu (consilier local PNL).

D.V.

Lasă un răspuns