Învățăturile lui Chitic Vodă pentru micii ghiauri care joacă șotronul în fața blocului / plumbul zilei

1.În democrație, cea mai puternică armă nu e nici spada, nici sulița, nici toporul ci votul. Locatarii ciufuți care sunt deranjați dacă se aud voci vii de mici ghiauri votează. Voi, ăștia mici și gălăgioși nu votați, așa că “Ciocul mic!…”

2.Știu că locurile de joacă arată de parcă au trecut tătării. Așa e, unele scânduri sunt putrede pentru că la Piatra Neamț apa de ploaie (și tot plouă!) e udă. Primăria e ocupată cu festivaluri, bani avem dar pentru chestiuni mai importante (mega-catarg, litere pe Pietricica), așa că de unde fonduri acum pentru câteva scânduri prăpădite?

3.Da, au fost și stricăciuni provocate de ghiauri mai mari. Nu i-au prins polițiștii locali așa că acum îi pedepsesc eu pe purtătorii de uniforme. Îi trimit să vă amendeze pe voi, teroriști mici ce sunteți!

4.Dacă vă jucați în locurile astea nașpa, e treaba voastră, postacii și fanii mei vor scrie repede hrisoave pe facebook că nu primăria (adică Io, Chitic Vodă) are vreo vină, ci părinții voștri. Puteau să măsoare forța pe care o suportă putregaiurile, să repare (dar fără să fie văzuți, că nu au voie să intervine asupra bunurilor publice).
Ce vină am Io că voi aveți părinți denaturați?…

5.Vreți să vă jucați pe aleile dintre blocuri? Tot nașpa! Mai doarme un pensionar, mai caută motiv câte un ciufut sau o ciufută care îmi scriu mesaje la audiențe online. Mă mai și felicită, așa în direct, deci reclamațiile lor sunt importante.

6.Deci la șotron, musai cu teniși cu talpă de cauciuc, ca să nu faceți zgomot. Sau, și mai bine, desculți!

7.De ce trebuie să vorbiți, să râdeți, să faceți larmă în aer liber? Nu aveți telefoane, conturi de facebook, chaturi? Vorbiți pe chat! Pentru râs, folosiți emoticoane!

8.Dacă jucați alte jocuri care presupun vorbe sau replici – gen “Țară, țară, vrem ostași!” – folosiți limbajul surdo-muților. În felul acesta veți acumula și cunoștințe noi…

9.Vreți acces pe terenurile de sport. A fost dată o Hotărâre de CL! Nu e respectată? Hmm, conform legii, primarul (adică Io) duce la îndeplinire Hotărârile de Consiliu Local. Dar acum sunt ocupat. Nu vedeți câte probleme am din cauza voastră?

10.E scump să mergeți la sălile de sport private, zi de zi? Asta e, democrația costă. Eu am scutit sălile de sport de taxe pe clădiri și terenuri dar nu ca să vă ia vouă taxe mai mici. Ci din rațiuni superioare, politice și de stat pe care nu le pricepeți voi și părinții vostri, că nu știți administrație și politică…

11.Mă amenințați că faceți apel la alte instituții? Ca să fiu sincer, am făcut și eu un apel. Credeți că ajută?…

Hrisov domnesc dat de Chitic Vodă Întâiul din ograda domnească a Pietrei lui Crăciun, zisă Piatra Neamț, sau Perla Moldovei sau Smart City.

Scris de Daniel Vinca

Nota – textul de mai sus nu e vreun „pamflet” (termen depreciat de cei care îl folosesc abuziv crezând că astfel pot scrie orice fără să aibă răspundere. Nu, este vorba de un text scris ironic, tip editorial, asumat complet de autor.
Pentru cei care nu știu informația de bază de la care pleacă acest editorial, cititi Cazul „copiilor care se joacă printre blocuri” Primarul: „Chemați Poliția locală pentru aplicarea de sancțiuni!” VIDEO

 

 

 

One thought on “Învățăturile lui Chitic Vodă pentru micii ghiauri care joacă șotronul în fața blocului / plumbul zilei

  1. Fain articol. Chiar dacă e pamflet, e și adevărat.

    Admin. Nu e pamflet, chiar daca e ironic. E editorial.

Lasă un răspuns