Inuman! Pacient cu Covid19, scos în maieu la 4 grade, fără izoletă sau combinezon!

Imaginea de mai sus nu este de prin luna august cu vreun pacient cu vreo afecțiune la unghia piciorului, ci surprinde momentul transferului de la Secția ATI a Spitalului Județean Iași la Clinica de Boli infecțioase Iași a unui pacient confirmat de COVID19 (cu analize recoltate la insistențele familiei, a treia oară, după ce de două ori „nu s-a încadrat în protocolul de testare”), la final de martie, la un moment în care afară erau 4 grade Celsius.

Omul a fost scos din Spitalul Județean Neamț îmbrăcat sumar, se vede breteaua de la maieu, cu o pătură care îi lasă umerii și o parte a corpului la vedere. Are picioarele fixate cu o bretea de prindere și, peste el, sunt și 3 sacoșe cu bunuri personale. Este folosită o targă comună dar după cum se vede nu e aplicată niciunul din mijloacele standard: izoletă sau combinezon.

Imaginea este elocventă și are valoare de simbol, inchizând ca într-un cerc crunta experiență a bărbatului (N.A, din Piatra Neamț, 48 de ani) care a fost dus de familie de 3 ORI la Spitalul Județean, refuzat de două ori să i se facă testarea COVID19 și abia a treia oară a fost testat (vom reveni cu detalii), confirmat pozitiv și trimis la Iași în aceste condiții total inumane.

Mai mult, pentru că este vorba de un pacient masiv (înalt și nu atletic), cei doi angajați ATI au avut dificultăți la urcarea lui mașină și, după cum spune soția bărbatului, angajatul de la ISU nu a dat o mână de ajutor motivând că nu este echipat corespunzător (avea doar mască, nu și ochelari).

În urmă cu câteva minute, noul director DSP, Radu Firăstrău a declarat pentru Vestea.net că DSP a demarat o anchetă cu privire la cazul acestui pacient, pe toate cele 3 deplasări ale acestuia la spital, dar și pe condițiile de transfer. „Nu mă antepronunț, am demarat verificări”, a spus Firăstrău.

Toader Mocanu, directorul Spitalului precizează că, la rândul lui, a demarat o anchetă internă. „Imediat cum am aflat din presă (cazul a fost relatat inițial, prin două articole publicate în alt site), am cerut o anchetă totală. Voi informa opinia publică în cel mai scurt timp despre reyultatele la care am ajuns”, a declarat Mocanu.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns