Interviu cu Tomas Ryde, antrenorul Naţionalei de Handbal a României

xhandbal_feminin_romania_belarus_1463298500.jpg.pagespeed.ic.N38RHbEF86Rep: Tomas, vii la Piatra Neamț pentru meciul împotriva echipei din Belarus. Cum privești acest meci? Ce obiectiv ți-ai stabilit?

Tomas Ryde – Obiectivul depinde de rezultatul din partida anterioară împotriva Lituaniei. Acesta poate să fie calificarea, sau dezvoltarea echipei și a strategiei de joc.

Rep: Care este obiectivul personal pentru următoarele 12 luni alături de Echipa Națională de Senioare a României? Cum va arăta succesul la sfârșitul acestei perioade? 

Tomas Ryde – Obiectivul meu e să conduc echipa pentru a ne îndeplini misiunea și viziunea – ca România să fie mândră de echipa de handbal feminină, iar noi, folosindu-ne valorile, să ne îndeplinim obiectivele.

Rep: Care este sfatul pe care l-ai da unei fete sau unui băiat în vârstă de 14 ani care joacă handbal și visează să ajungă jucători foarte buni dar, cine știe, să conducă într-o bună zi o companie? 

Tomas Ryde – Să se antreneze cât mai mult, să practice cât mai multe sporturi, să se alăture unor antrenori care îi inspiră, îi informează și le generează satisfacție. Să fie elevi buni, să caute informații oriunde în lume pentru că, în momentul de față, obținerea lor este mai ușoară ca oricând. Să asculte de părinți și să nu repete greșelile lor.

Rep: Ce ai recomanda unui prieten din Suedia care ar accepta un job în România, nu neapărat în sport?

Tomas Ryde – Și eu sunt pe cale să aflu, o să-ți răspund după 6 luni dar, bineînțeles, trebuie să te familiarizezi cu diferențele culturale și trebuie să-ți stabilești misiunea.

Rep: Știu că unul dintre copiii tăi joacă hochei. De ce nu handbal? Crezi că poate deveni într-o bună zi antrenor de handbal?  

Tomas Ryde – Fiul meu cel mare joacă baschet, cel mijlociu joacă hochei, iar fetița a jucat handbal. Băieții sunt foarte talentați și cunosc multe informații despre antrenorat, dar sunt sătui de handbal, așa că vor practica sporturile pe care și le-au ales. E o glumă. Dar suntem o familie în care ne susținem unii pe ceilalți.

V.N.

Lasă un răspuns