Interpelare PMP în CL despre criza apei: „Apaserv, bătaie de joc!”. Primarul: „Plus incompetență și rea voință, inclusiv de la CJ!”

Criza apei, „marca Apaserv”, din Piatra Neam’, de ieri încoace, a reprezentat tema discuției din CL de azi, chiar de la începutul ședinței, înainte de a fi dezbătute proiectele de pe ordinea de zi.

Consiliera PMP, Alina Tatomir s-a făcut purtătoarea de mesaj a oamenilor care-și manifestă furia îndreptățită și a cerut primarului să vină cu clarificări pe subiect. „Este o bătaie de joc din partea acestei companii, și această etichetă nu e deloc o exagerare. Nu respectă termenele anunțate ba acum opresc apa și fără a anunța populația. Merg copiii dimineața la școală și nu au cu se spăla pe ochi”, a punctat Tatomir.

Primarul Andrei Carabelea a răspuns consilierei de la PMP confirmând spusele acesteia și adăugând că, din păcate, activitatea atât a Apaserv cât și a Consiliului Județean (acționarul majoritar al companiei), pe problematica apei și investițiilor de la Piatra Neamț, este marcată și de incompetență și rea voință.
Primarul a amintit că Apaserv nu a făcut investiții reale în rețeaua pe care o administrează și pe care o folosește încasând bani ba, mai mult, a refuzat să vină cu un plan clar cu investiții. Mai mult, anumite documente cerute atât de la Apaserv cât și de la Consiliul Județean de Primărie întârzie să sosească punând în pericol șansa de a accesa alte finanțări neramburabile de către Primărie, tocmai pentru modernizări la infrastructura de apă și canalizare.

Consiliera PMP a completat propunând ca Primăria și Consiliul Local să sesizeze și alte instituții ale statului despre această situație, „fiiind vorba chiar sănătatea publică a comunității”.

Mai jos, in format video, întreaga ședință de CL. Interpelarea făcută de Alina Tatomir și discuțiile generate, de la minutul 7.17.

 

D.V.