Interlopul Merișor de la Roman, prins în Italia! Șantaj, taxe de protecție, ultraj judiciar etc…

Merișor Lupu, un interlop din Roman dat în urmărire prin Interpol a fost capturat în Italia, ca efect al acțiunior și cooperării între polițiștii din România și din statul unde a fost prins infractorul.

„La data de 10 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Neamț au desfășurat activități specifice, pentru punerea în executare a două mandate europene de arestare, emise pe numele unui bărbat, de 49 de ani, din Roman.
Acesta a fost condamnat de Judecătoria Târgu-Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de un an și 20 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de ultraj judiciar și încălcarea solemnității ședinței.
Totodată, Tribunalul Neamț a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă, într-un dosar în care se efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și șantaj.
Pe baza investigațiilor proprii și schimbului de date și informații realizat cu autoritățile italiene, la data de 16 august a.c., bărbatul a fost prins în Italia, urmând a fi îndeplinite procedurile legale de aducere în țară.
Suportul de specialitate, în cadrul acestor cauze, a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, anunță Poliția Neamț.

Ani de zile, acest individ a fost capul unui grup care teroriza și extorca oamenii de afaceri care aveau diverse spații comerciale (săli de noroc, baruri etc).
El era cunoscut și pentru liveurile în care amenința pe alți interlopi sau pe polițiști.
La un proce de la Judecătoria Târgu Neamț a înjurat în cascadă pe judecător.

 

V.N.