Interlop criminal din Neamț, extrădat în România! A ordonat asasinarea cuscrului lui Adi Minune…

Ioan Anton, considerat unul dintre cei mai periculoşi infractori români şi liderul unei grupări criminale din Irlanda, a fost reţinut de poliţişti, marţi noapte, după ce a fost adus în ţară pe aeroportul Otopeni, anunță adevarul.ro.

Poreclit „Împăratul”, bărbatul în vârstă de 45 de ani, originar din judeţul Neamţ, a fost extrădat în România, după ce în 2020 a fost arestat în Irlanda.  Ion Anton coordona o grupare care exploata prostituate românce în Irlanda. Banda se ocupa şi de perceperea de taxe de protecţie, de spargerea de bancomate cu ajutorul explozibililor sau de comiterea de tâlhării, conform ştiritvr.ro.  Ion Anton este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat şi instigare la tâlhărie calificată. Interlopul a fost transportat marţi noapte de la aeroportul Henri Coandă într-un centru de reţinere şi arestare preventivă, după ce în 2019, Tribunalul Bucureşti a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă în lipsă.

Ion Antonat a ordonat asasinarea lui Virgil Buşă
În 2014, Ion Anton a ordonat grupării pe care o conducea eliminarea unui adversar.
Victima crimei, fostul cuscru al lui Adrian Minune, Virgil Buşă, era şeful unei alte grupări de proxeneţi români, care opera în Irlanda. Acesta era tatăl lui Franco, fostul iubit al fiicei lui Adrian Minune, Carmen.
Virgil Buşă a fost urmărit şi bătut de subalternii „Împăratului” într-o reglare de conturi. Ulterior, Virgil Buşă a murit la spital din cauza rănilor suferite.
Cei nouă inculpaţi în dosarul asasinatului la comandă comis împotriva lui Virgil Buşă au fost condamnaţi la un total de 157 de ani de închisoare
„La data de 09.04.2014, suspectul Anton Ioan i-a convocat la o întâlnire în locuinţa sa, situată într-o localitate din Irlanda, pe inculpaţii Bîrligea Liviu, Martinaş Mihai Ionuţ, Păunescu Gabriel-Nicu, Vîrlezeanu Corneliu, Păuc Ionuţ, precum şi pe alţi suspecţi pentru a le transmite membrilor grupării locaţia unde se află victima, modul în care urmează să acţioneze şi a pus la dispoziţie  armele cu care să exercite actele de violenţă. Cu ocazia acestei întâlniri, suspectul A. I. le-a transmis membrilor grupării «să-l facă tocăniţă» şi să exercite acte de violenţă asupra tuturor persoanelor care se aflau în apartamentul victimei”, se arată în comunicatul emis de procurorii DIICOT la momentul reţinerii interlopilor.

Astfel, la data de 10.04.2014, în jurul orei 01.45 – 02.00,  inculpaţii împreună cu alţi suspecţi, au pătruns în apartamentul din Navan, au exercitat acte de violenţă (cu răngi şi cuţite) asupra victimei şi asupra a două persoane vătămate, lovindu-le pe acestea în zone vitale (în zona capului)  sustrăgând totodată din locuinţă mai multe bunuri ce îi aparţineau victimei, respectiv, un laptop, o tabletă, un telefon mobil şi  un rucsac”, au precizat procurorii DIICOT.

Pentru a scăpa cu viaţă, Virgil Busă a sărit de la balconul apartamentului şi a cerut ajutorul vecinilor din apartamentul de la parterul blocului, unde erau, de fapt, complicii agresorilor. „Victima a fost prinsă de către membrii grupului care au continuat să exercite acte de violenţă asupra victimei până când aceasta nu a mai strigat şi nu a mai prezentat semne că este conştientă. Ulterior, victima a fost transportată la un spital din oraşul Dublin,  însă ca urmare a actelor de violenţă ce i-au  provocat leziuni traumatice grave, la data de 13.04.2014, aceasta a decedat”, au menţionat procurorii DIICOT. Pedespele primite de interlopi sunt următoarele: Liviu Bîrligea – 9 ani şi 10 luni de închisoare; Mihai Ionuţ Mărtinaş – 30 de ani de închisoare; Gabriel Nicu Păunescu – 19 ani şi 6 luni de închisoare; Corneliu Vârlezeanu – 19 ani şi 6 luni de închisoare; Ionuţ Păuc – 19 ani şi 6 luni de închisoare; Nicolae Stanca – 20 de ani şi 2 luni de închisoare; Bogdan Ionuţ Şuşcă – 19 ani şi 6 luni de închisoare; Ioan Bizău – 19 ani şi 6 luni de închisoare; Bogdan Marius Danci – 19 ani şi 6 luni de închisoare.

V.N.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.