Înțepături între avocați la CJ


Proiectul de hotărâre privind validarea mandatului de consilier județean al lui Iulian Luca în ședința CJ de astăzi a dat naștere unor înțepături între liberala Monica Anton și social-democratul Adrian Bourceanu, ambii avocați de profesie. Totul a plecat de la momentul în care Monica Anton a solicitat amânarea supunerii la vot a respectivei hotărâri, invocând întârzierea sau nedepunerea unor documente necesare pentru ca acest proces să poată fi făcut în legalitate deplină.
Practic, Monica Anton a făcut referire la hotărârea de excludere din rândurile ALDE a lui Constantin Iacoban, de la care s-a ajuns la propunerea lui Iulian Luca pentru funcția de consilier județean. Asta după ce Mihai Alexandru, fost consilier județean ALDE a fost exclus din partid, următorul pe lista de supleanți fiind Iacoban, la rândul său exclus. Cum acesta din urmă se afla pe poziția a treia pe listele liberal-democraților nemțeni, iar pe locul patru era un consilier local care a preferat să rămână în comună pentru a se ocupa de problemele de acolo, a venit rândul celui de pe poziția cu numărul cinci. „Este o chestiune de legalitate și nu de rea-voință. (…) Dovada că această excludere a fost comunicată persoanei în cauză reprezintă, din punctul meu de vedere, o chestiune de respectare a legii. Dacă domnul Iacoban va contesta decizia de excludere – poate a și făcut-o deja, nu știu – ne vom trezi peste un timp că am trecut cu vederea acest aspect. Eu propun să solicităm ALDE să depună la secretariatul CJ și dovada comunicării, iar din acel moment vom fi în deplină legalitate”, a punctat Monica Anton.
În replică, social-democratul Adrian Bourceanu a spus că s-a făcut o verificare a condițiilor legale privind validarea unui membru supleant, iar acestea erau întrunite. „Noi nu suntem instanță, ca să analizăm ce se află în spatele unor decizii. Scopul nostru nu este de a intra în bucătăria partidelor. Hotărârea de excludere din partid a fost depusă la dosar, dar acum văd că ai mei colegi din PNL solicită mai mult, adică și dovada comunicării către persoana respectivă a acestei hotărâri, ceea ce din punctul meu de vedere depășește atributul nostru”, a spus Bourceanu.
Social-democratul a precizat că decizia de excludere dintr-o formațiune politică nu poate fi contestată de comisiile din CJ, dat fiind faptul că acesta echivalează cu o declarație pe propria răspundere, asumată ca atare.
În cele din urmă, propunerea Monicăi Anton a fost respinsă iar mandatul lui Luca a fost validat de majoritatea consilierilor județeni.

Alex SÎRBU
Sursa foto: Facebook

2 thoughts on “Înțepături între avocați la CJ

  1. Ce-a patit dna Anton, nu si-a mai luat doza cu grade sau nu i-a mai ghicit de bine, in cafea, d-na Eufrosina – Mama Omida de Neamt?

  2. in sfarsit acest personaj toxic si-a atins tinta si nu regreta linguseala fata de lider.cu asemenea personaje alde se slabeste dar se intareste gasca liderului.politic luca este de nebagat in seama.

Lasă un răspuns