Inspectorul în Construcţii, plimbat în anchetă cu… maşina firmei de construcţii!

România, 2017, anchetă a unei instituţii a statului după modelul „SRL de Banghadesh”: mai mulţi localnici din Rediu ne-au sesizat faptul că o verificare făcută de un inspector al Inspectoratului in Constructii Neamţ e realizată utilizându-se o maşină… a uneia din firmele de contrucţii vizate.

Inspectorul respectiv (de fapt, o doamnă) a beneficiat şi azi de servicii complete: şi maşină şi şofer asigurat de firma ale cărei lucrări le verifică. Evident că o asemenea situaţie hilară generează suspiciuni celor care cred că o astfel de anchetă trebuie să fie imparţială, un inspector să nu aibă nici mamă nici tată, nu să fie plimbat de angajatul patronului care, altfel, ar putea avea emoţii. Cu atât mai rău pentru imaginea unei instituţii a statului, oamenii de la ţară sunt slobozi la gură şi dau drumul la fel de fel de glume, legende, bancuri în care spun sau îşi imaginează ce ar putea discuta un inspector cu angajatul unei firme de construcţii pe drumul Piatra Neamţ – Rediu şi retur.

Prima reacţie a inspectorului şef Marin Muşat, când a fost întrebat de Vestea despre acest detaliu, a fost ca la dentist: „Şi eu ce să spun acum?”. Apoi, şeful instituţiei a confirmat că aşa este că „e vorba de o doamnă inspector care nu are permis de conducere, maşina instituţiei nu a fost azi disponibilă, deci doamna nu putea merge nici cu o eventuală maşină personală”.

Suntem convinşi că, pentru firma care a pus maşina la dispoziţie nu a fost mare deranj. Ba am putea pune mâna în foc că orice patron de firmă de construcţii ar fi încântat să plimbe cu cele mai bune maşini din firmă inspectori, procurori sau pe reprezentanţii altor firme aflate în control. Nu?

Daniel VINCA

Lasă un răspuns