ÎNREGISTRĂRI care probează MUŞAMALIZAREA de către CJAS şi DSP a cazului “Medicamente vândute cu sacoşa”  

firastrau ziare com

Înregistrările din această postare probează fără nicio rezervă că anchetele realizate de către CJAS Neamţ şi DSP în cazul doctorului de familie Mircea Puşcaşu, acuzat de administratorii unei farmacii din comuna Români, au fost nu doar muşamalizări jenante ci probabil ascund şi altceva.

Arătam, în urmă cu puţin timp, în articolul “MUŞAMALIZARE JENANTĂ MARCA CJAS ŞI DSP!” că superinspectorii din subordinea juristului Radu Firăstrău (director CJAS Neamţ) au realizat un act de control care arată doar voinţa de a îngropa ceea ce ştiu mii de suflete din comuna Români: că dr. Mircea Puşcaşu (care are cabinet ca medic de familie în comuna Bahna) mai are două şi în Români, în satele Siliştea şi Goşmani. Cel din Siliştea fără nicio formă legală (totalmente PIRAT), cel din Goşmani – acreditat de DSP dar fără contract cu CJAS (asta nu l-a împiedicat să acorde consultaţii pacienţilor din lista de medic de familie iar pacienţii să ia reţete compensate dintr-un fel de FARMACIE PIRAT, din incinta cabinetului – unde venea cu traista de medicamente o asistentă de la o farmacie de peste trei sate şi trei văi).

CJAS şi DSP Neamţ au concluzionat – sub semnăturile directorilor Firăstrău, Morenciu şi Marcoci – că nu s-a încălcat nicio lege, că nu s-a fraudat bugetul asigurărilor de sănătate, că nu e adevărat că s-au decontat consultaţii care ar fi trebuit să aibă loc la Bahna nu la Români, că aceeaşi oameni bătrâni au mers 20 de km până la cabinetul acreditat şi încă 20 de km până la o farmacie din comuna Secuieni… Şi semnează juristul Radu Firăstrău un ditamai raport în acest sens în care motivul beton este că… aşa a zis cel anchetat.

Inspectorii CJAS şi competentul director al acestei instituţii arată în aceste documente că NU AU FĂCUT NICIUN DEMERS de a întreba oamenii din Români, pacienţi din lista respectivului doctor, beneficiarii de reţete plătite din banii asiguraţilor dacă au fost consultaţi la cabinetul din Bahna (legal!) sau la Goşmani (ilegal dacă li s-a eliberat reţete compensate) şi, concret, de unde au luat medicamentele, de la o Farmacie acreditată, la punct de lucru declarat, sau aduse cu sacoşa precum ciorapii şi bermudele în talciocuri. Adică, efectiv, Firăstrău & complicii nu au făcut nicio verificare reală pentru a afla dacă a fost vorba de FRAUDĂ, de încălcarea legii. Nimic! Doar au stat de vorbă cu cel acuzat. Halal anchetă!!!

CULMEA INDOLENŢEI, MUŞAMALIZĂRII sau PACTIZĂRII cu persoana supusă verificării: deşi în sesizarea SC Farmacia CSC SRL depusă la finele lunii mai reclamantul scria, negru pe alb, „Mentionez ca toate aceste acuzatii sunt probate cu inregistrari audio/video, pe care daca doriti pot sa vin sa vi le prezint personal”, inspectorii de la CJAS şi DSP Neamţ şi nici directorii care au semnat rapoartele finale care îl fac pe dr. Puşcaşu mai frumos şi mai pufos… nu au fost curioşi să vadă respectivele înregistrări. Nici măcar nu au mimat interesul pentru o anchetă corectă…

Pentru nemţenii plătitori de taxe şi impozite, fie la CAS fie ca să-şi ia lefurile aceşti inspectori, vestea.net postează acum CÂTEVA înregistrări.

Clipul de mai jos reprezintă înregistrarea discuţiilor pe care o farmacistă de la farmacia nou-deschisă în Români le are în cabinetul din Goşmani al dr. Puşcaşu, cu o pacientă şi chiar cu medicul respectiv. Şi săteanca dar şi doctorul spun, în clar, că în acel cabinet funcţionează o FARMACIE PIRAT!

Mai mult, ca o veritabilă Maica Tereza, dr. Puşcaşu spune că ilegalitatea se petrece de cinci ani, că doar oamenii trebuiau ajutaţi. Şi, fireşte că nu din cauză că îşi bagă cineva nasul în afacerile total ilegale cu bani decontaţi de CJAS, acelaşi doctor reacţionează ţepos când întreabă „Dumneavoastră vă răstiţi la mine?”.

Spre ştiinţă juristului Radu Firăstru, navetist între Roman şi Piatra Neamţ, ajuns în această funcţie ca “garantat PNL”, publicăm mai jos câteva citate din aceste înregistrări:

Pacientă – “… dar noi deocamdatã avem farmacie aicea…” (n.r. – la Goşmani! În actele CJAS nu există nicio farmacie şi niciun punct farmaceutic la Goşmani!)

„Deci noi avem aici ce ne trebuie (n.r. – adicã medicamente, în Cabinetul de la Goşmani, fãrã contract cu CJAS ţi fãrã nicio acreditare ca spaţiu farmaceutic…)

Dr. Mircea Puşcaşu – “Deci, chestia cu farmacia este demult înainte de a veni dumneavoastrã… Asta nu este farmacie… Dar timp de cinci ani de zile s-au ajutat oamenii cum s-a putut. Eu nu am absolut nimic, v-am zis… Eu nu am nicio treabã… Pentru cã… Pacienţii… O fost… Deci… Uitaţi, de mâine… De mâine, de joi se opreşte. Sã spunem… Nu ştiu cât o sã fie de mulţumiţi pacienţii…”

În traducere liberă pt juristul Firăstrău: medicul pentru care Dvs aţi semnat că nu face nicio ilegalitate, tocmai a spus cu gura lui că patronează, în cabinetul său, Afacerea “Medicamente cu sacoşa” DE CINCI ANI. Şi, ca să nu fie tărăboi, opreşte respective FRAUDĂ! CJAS şi Firăstrău aveau ceva simplu de făcut – să constate FRAUDA făcută şi recunoscută de doctor şi să demareze procedurile pentru recuperarea banilor! S-a dorit aşa ceva? Garantat – NU!

Alt clip, altă distracţie! Pacienţi consultaţi de dr. Firăstrău şi care tocmai au primit medicamente spun cu gura lor că nu primesc bon fiscal şi nici reţeta compensată. Da, se întâmplă în 2014, în comuna Români (satul Goşmani), în judeţul Neamţ unde banii de asigurări de sănătate sunt chibzuiţi de acelaşi director Radu Firăstrău…

“Vă dă dumneavoastră reţeta?”, întreabă farmacista autorizată. “Nu ştiu, n-am întrebat”, spun sătenii. “Dar el o zis că ne dă medicamente doar el cu mâna lui. Doar pentru alea garantează!”, mai spun oamenii. “La noi, spune aşa: Medicamentele care ni le dă dânsul, răspunde el. Dacă se întîmplă ceva. Medicamentele care ţi le dau, răspund de astea, aşa zice…”, detaliază sătenii. Deci toată lumea ştie ce şi cum face dr. Puşcaşu, numai şeful CJAS şi alţi specialişti de acelaşi calibru au închis ochii.

Un nouă înregistrare, un – efectiv!!! – AUTODENUNŢ pe faţă al dr. Puşcaşu. Vorbeşte la telefon cu cineva căruia îi spune „domnule primar” şi pe care îl anunţă că, gata!, trebuie să pună punct afacerii ilegale. Atenţie, referindu-se la MEDICAMENTELE VÂNDUTE CU SACOŞA, medicul utilizează o expresie foarte plastică: URNELE VOLANTE! Ce comparaţie de efect, ce etichetă perfectă pentru activitatea farmaceutică ilegală, pentru frauda protejată de la vârful CJAS şi pusă la punct cu concursul atâtor verigi!… Numai CJAS se face că nu vede, numai directorul Firăstrău mimează că are orbul găinilor…

Să traducem, încă o dată pentru juristul – reţineţi, JURISTUL!!! – Firăstrău afirmaţiile de mai sus făcute chiar de cel incriminat, doctorul Puşcaşu, pentru care şeful CJAS a semnat că totul e OK:

Dr. Puşcaşu: – Sã anunţaţi oamenii în Goşmani cã de astãzi înainte se vor ridica hârtii. Deci reţete! S-o terminat cu… âââ… urnele volante!

Dr. Puşcaşu: – Deci, de acum înainte îşi vor lua hârtiile, nu medicamentele. Cã am înţeles cã au fost discuţii cã eu îi ţin cu forţa ca sã ia medicamentele de la mine…

Dr. Puşcaşu: – Deci, de astãzi înainte, eu la Goşmani voi veni singur… Nu! NU! Ce înseamnã cã nu-i corect, domnul primar?

Dr. Puşcaşu: – Deci, eu de astãzi înainte nu mai pot forţa asistenta de farmacie sã vinã cu medicamente la Goşmani… Nu mai am cum!…

Dr. Puşcaşu: – Domnul primar, haidem s-o luãm şi aşa. Ceea ce este este la limita de jos a legii… Şi atâta timp cât în Români, Siliştea sunt farmacii. omul îşi va lua reţeta şi va merge la una din astea douã…

Dr. Puşcaşu: – Nu… şi mai este o chestie. Aşa-i şi corect, pânã la urmã! … Nu… Cã… Cã tot învãţu-i cu dezvãţ…

Dr. Puşcaşu: – Asta este. Nu se mai poate nu se mai poate!

Dacă toţi ceilalţi inspectori şi baroni din sistemul medical care l-au scos basma curate pe dr. Puşcaşu au suspiciunea conform căreia “corb la corb nu-şi scoate ochii” dar şi scuza că nu sunt anchetatori de profesie, la juristul Firăstrău scuza respectivă nu ţine deloc. Pentru că el… e jurist!!! E obligat, că tot a făcut o facultate în domeniu, să ştie că orice dovadă trebuie văzută, verificată… Prin mâna lui a trecut sesizarea în care reclamantul spunea că ARE ÎNREGISTRĂRI ŞI LE PUNE LA DISPOZIŢIE! Omul însă nici nu a fost sunat să fie întrebat de acele înregistrări. Ar fi putut fi vorba de un fâs sau – după cum aţi văzut – de adevărate bombe. Inspectorii CJAS le-au ignorant. Raportul lor a fost semnat însă şi de şeful lor, de JURISTUL Firăstrău. Nu i-a pus pe subordonaţi să ceară înregistrările. De ce oare? Doar incompetenţă? Ei, aş, râde de o asemenea ipoteză chiar şi copilul de grădiniţă care trebuie să ia sirop de tuse… Că şi siropul de tuse are un preţ! Care o fi dimensiunea adevăratului motiv pentru care directorul şi juristul Firăstrău a semnat şi şi-a asumat muşamalizarea unei evidente FRAUDE cu banii de asigurări de sănătate?

Vă asigurăm că înregistrările nu s-au terminat. Mai sunt câteva la procesare!!!
Daniel VINCA

Citiţi şi:

MEDICAMENTE VÂNDUTE CU SACOŞA

MUŞAMALIZARE JENANTĂ MARCA CJAS ŞI DSP

Supercompetenţă la Casa de Asigurări de Sănătate / DIRECTORUL FIRĂSTRĂU STÂLCEŞTE NUMELE FIRMELOR

 

 

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “ÎNREGISTRĂRI care probează MUŞAMALIZAREA de către CJAS şi DSP a cazului “Medicamente vândute cu sacoşa”  

  1. DOMNUL VINCA, MERGETI PANA LA CAPAT. ASTFEL DE BLATUIRI NU SE FAC DECAT CU BANI MULTI. AFLATI SI SPUNETI-NE CATI BANI AU LUAT TOTI ASTIA PE CARE-I PLATIM NOI CA SA INCHIDA OCHII LA FRAUDE!!!

  2. Ce fel de medic de familie e acesta cu pacienti in 7 sate, cu dispensare in care ajunge o data pe saptamana? Acesta nu mai e sistem sanitar ci bataie de joc. DSP si Colegiul Medicilor de Familie sunt obligati sa intervina. Asta nu e asistenta sanitara ci pacienti luati in bataie de joc si un medic care se imbogateste incalcand legea.

  3. Daca si dupa aceste inregistrari mai sunt pe functie presedintele CAS, directorul DSP si presedintele colegiului medicilor, adica cei care spun ca totul este in regula, inseamna ca nu mai exista niciun fel de interes pentru a apara cetateanul, ci toti isi apara interesele personale. Indiferenta asta ne omoara! Este strigator la cer. Poate citeste si Doamnul Prefect, ca sa il intrebe putin pe primarul Manole despre ce e vorba in propozitie ?

Lasă un răspuns