Înjurături şi sex de pe telefonul de serviciu al Primăriei Zăneşti (Neamţ) – cenzurat

 

Am primit telefonul din înregistrarea alăturată în seara zilei de marţi, 5 august, la ora 19, 48 de minute şi 3 secunde. Monologul cu “dedicaţiile” pentru mine şi familia mea a durat 40 de secunde. Datele înregistrării arată şi numărul de pe care am fost apelat (0732.128273) dar, probabil, şi altele relevante pentru cunoscători.

Numărul de telefon de pe care am fost apelat figurează ca telefon de serviciu la Primăria Zăneşti Neamţ. Respectivul număr este cunoscut ca fiind folosit de viceprimarul Gheorghe Ciocoiu, de aceea înregistrea convorbirii conţine numele sub care îl am eu salvat pe acesta în telefon, la secţiunea CONTACTE, „Ciocoiu Gică”.
Nu ştiu cine a folosit în momentul convorbirii cu mine acel telefon şi cartela de serviciu. Ar putea fi sesizată o asemănare între vocea vicelui şi cea care remite “dedicaţii” dar cert este că Gheorghe Ciocoiu are o voce accentuat nazală, care ar putea fi imitată prin ceea ce se cheamă “vorbit la telefon şi ţinut de nas”.
Personal, am la îndemână şi alte elemente care mă fac să fiu foarte reţinut în a arăta cu degetul spre acesta. Câteva dintre ele:
-Indiferent de diferenţele de opinii, de la un moment dat, dintre mine şi viceprimar, acesta are, în genere, un vocabular controlat. E şi un tip “lustruit” care ştie că astfel de discuţii pot fi înregistrate.
-În convorbire, este folosită sintagma “… şi lu’ Ciocoiu şi lu’ doamna Milica…”. Milica este prenumele soţiei vicelui respectiv. Ori, în vorbirea curentă, bărbaţii (inclusive Gheorghe Ciocoiu) nu se referă la soţie cu apelativul “doamnă” ci utilizează direct prenumele acesteia.
-În localitatea respectivă, expresia folosită obsesiv în convorbire este legată de alt personaj, tot de la Primărie.

Pentru cei care nu mă cunosc, fac menţiunea că lucrez în presa locală de peste 19 ani şi că, de doi ani, sunt şi consilier local în comuna natală. Din ambele poziţii nu am ezitat să critic anumite decizii sau cheltuieli care mi s-au părut imorale sau chiar ilegale.
Atât viceprimarul Gheorghe Ciocoiu cât şi primarul Ionel Filip sunt membri PSD însă cred că episodul din înregistrare nu are nicio legătură cu carnetul sau apartenenţa de partid ci cu cei 7 ani de acasă (din dotare sau lipsă) ai celui de la capătul firului şi cu o deviere comportamentală care ar putea fi diagnosticată de specialişti.

Daniel Vinca

Nota bene: Nu sunt singurul care, în seara respectivă, a fost beneficiarul unor astfel de mesaje. Au primit telefoane similare (ba, mai multe şi mai… pline de conţinut) şi Paul Munteanu şi Ion Dumitriu.
Am auzit şi varianta conform căreia, într-un context mai „obosit”, vicelui i-ar fi fost subtilizat şi folosit telefonul de către unii parteneri de „discuţii”. Nu ştiu dacă e aşa sau nu.
Dar dacă e adevărată varianta asta, sunt curios dacă există „valoarea şi caracterul” (cum spunea un clasic în viaţă) prezentării la Poliţie şi relatării contextului în care un telefon de serviciu cu abonament (plătite din bani publici) sunt folosite pentru apucături huliganice. Sau dacă primează interesul în faţa caracterului, chiar până la limita degradării umane… Om vedea!

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Înjurături şi sex de pe telefonul de serviciu al Primăriei Zăneşti (Neamţ) – cenzurat

  1. Mai domnu Vinca, vezi cind esti corect si publici tot iti atragi „prieteni”…………..practici basiste!

    ADMIN: Nu mă consider vreun sfânt în viaţă dar cu certitudine sunt si mai corect şi mai civilizat decât alţii. Şi nu ştiu dacă e musai vorba de practici băsiste sau de vreo altă culoare ci efectiv – părerea mea – de probleme grave la mansardă.

  2. Erau la Roznov la baut, dl Ciocoiu, dl primar Firu, si dl sef de post Marcel, si altii. Dl Ciocoiu era cam ciupit si i-a luat telefonul unul de la masa. Si radeau de dl Ciocoiu si ziceau ca a doua zi o sa ramana masca daca o sa-l sune cei pe care ii injura ei si o sa-i ceara cont. La finalul convorbirii se si aud vocile lui domnul Firu si a lui domnu Marcel cand rad.

Lasă un răspuns