Înjură-l pe „meleţean”, ce treabă ai cu chestorul frate cu interlopul? / plumbul zilei

Nu am nimic cu politistii, jandarmii, pompierii care muncesc (au muncit) si au/spera salarii sau pensii rezonabile. Ba chiar am toata stima pentru oamenii care merg la munca si lupta pt siguranta noastra, luptand cu flacarile, cu derbedeii, cu alte pericole.

Ca reper să zicem, aşa, suta de milioane de lei vechi. Pai voi credeti ca daca unul ia pensia asta a mai avut de a face, in ultimii vreo 10 ani, cu apărarea cetateanului? Ei as, a fost comandant, super-comandat, a invartit prin birou hartii, statistici, situatii operative. A participat pe la diverse cursuri unde a invatat limbajul de lemn contemporan, i-a dat pe spate pe colegi cand a vorbit, în premieră, de „pauărpointuri, uăi”, s-a tot specializat pe banii lui sau ai instituţiei, a mers regulat la esalonul superior cu portbagajul doldora, a castigat dinainte orice concurs, şi-a facut vacanta cu conducatorul de curs/master/doctorat dupa modelul Coldea-Ghita, s-a combinat si cu interlopii cu bani cand a fost cazul.
Este tipul de detinator de grade care are pregatite 100 de explicatii tehnice si alambicate pentru a justifica ingroparea (uneori premeditata) a unei anchete, din care nu lipseste refrenul „stii, asa e sistemul”. Da, sistemul din care el e parte…

Tu, care citesti acest mesaj, stii ca tac-tu si mata abia de au o pensie de 1000 (caz fericit 1500, miracol 2000) lei pentru care au muncit 40 de ani in campul muncii. Mai injuri din cand in cand cate un „militian” care ti-a dat amenda sau a venit tarziu la interventie sau crezi ca a comis o nedreptate. In unele cazuri ai dreptate, in cele mai multe – nu! Dar te-ai gandit vreodata la chestorii si comisarii care nu mai au nicio treaba cu a lupta cu pericolul real, cu derbedei, infractori, flacari, alte urgii? La ăia care-s sefi si para-sefi, care muncesc DOAR IN BIROURI, stau la munca asa vreo 3-4 ore, de amorul artei apoi pleaca sa-si mai rezolve o combinatie, un etaj la vila, sa puna de jipan si pentru nevasta si pentru amanta? Asta fac acum macar jumatate din astia cu salarii babane in MAI care vor fi „specialii” pensiilor speciale.

Tu, ăsta care citesti, injura-l pe „meleateanul” care sta ascuns in tufe sa-ti dea amenda (ca incalci legea si mergi cu masina ca berbecul) dar nu te intreba cine l-a trimis acolo… Si sistemul „mega-specialilor” va fi multumit iar ma-ta sau tac-tu vor avea pensiile tot de 10 ori mai mici decat astia de care ziceam.
Mandra tara, tanar colt de rai…

Daniel Vinca

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns