ÎNJUNGHIAT MORTAL! Martor de serviciu al Poliției, atacat în centrul Romanului

Cornel Artenie, victima crimei de la Roman

Un bărbat de 48 de ani din Roman a fost înjunghiat în centrul orașului și a murit la scurt timp la Urgența Spitalului municipal.

Agresiunea a avut loc chiar într-o zonă cu terase, pe la ora 18 și oamenii au sunat la 112, la fața locului ajungând rapid echipaje de Poliție și de Ambulanță. Victima a fost transportată la Secția de Urgențe dar eforturile medicilor nu au avut niciun rezultat, rana provocată cu obiectul ascuțit vizând un organ vital.

Agresorul este un bărbat de 57 de ani care a fost deja prins și pentru care, cu siguranță, procurorul va emite mandat de reținere după audierile care au loc la această oră. Constantin Țurcă se numește autorul faptei.

Numele victimei este Cornel Artenie, un apropiat – chiar colaborator s-ar putea spune – al polițiștilor de la Judiciar care îl foloseau ca martor în multe cazuri. Nu e vorba de proceduri ilegale (cum ar fi unii tentați să creadă) ci de operațiuni gen percheziții sau alte acte procedurale la care se impune prezenta unor martori care apoi să semneze și procesul verbal care se incheie în astfel de ocazii. Este ceea ce avocații numesc „martor de serviciu”.

Rămâne de văzut care va fi fapta din Codul Penal pentru care va răspunde autorul. Poate fi vorba de omor (simplu sau deosebit de grav) dar sunt șanse (minime, ce-i drept) ca acesta să fie încadrat și la LCM (lovituri cauzatoare de moarte).

Urmează ca procurorul criminalist și polițiștii judiciaristi implicați în anchetă să stabilească toate detaliile legate de conflictul care a avut loc între cei doi bărbați, inclusiv cauza răfuielii.

D.V.

 

 

Comentarii Facebook

2 thoughts on “ÎNJUNGHIAT MORTAL! Martor de serviciu al Poliției, atacat în centrul Romanului

  1. Cum, adica, „martor de serviciu”?Mi se pare total in fara legii ca politia sa se foloseasca de asemenea persoane!Nu exista nicio garantie ca un astfel de „martor” ar fi impartial, si poate chiar in urma unei astfel de proceduri si-a gasit sfarsitul bietul om…

Lasă un răspuns