A înghițit pastile cu băutură și și-a pus ștreangul de gât!


Un romașcan de 40 de ani a ajuns aseară la spital în comă de gradul II, după ce și-a pus ștreangul de gât, informează Serviciul Județean de Ambulanță Neamț. El a fost descoperit de rude la foarte puțin timp după ce acționase, iar echipajul de ambulanță chemat de urgență a reușit să-i salveze viața și l-a transportat la Spitalul Municipal de Urgență Roman.
Bărbatul este cunoscut cu probleme psihice, iar intenția de a termina socotelile cu viața e clară, cu atât mai mult cu cât nu este la prima încercare de acest gen. Aseară, înainte de a recurge la gestul necugetat, a luat un pumn de pastile care în mod normal îi erau prescrise ca tratament. Ca să fie sigur că nu dă greș, le-a înghițit cu alcool.
Și de această dată, providența a vrut ca el să trăiască. Din nefericire, cei care recurg la asemenea gesturi în mod repetat nu se lasă până când nu reușesc.
Situație este cu atât mai alarmantă cu cât numărul tentativelor de sinucidere a crescut destul de mult în ultima vreme. O spun chiar cadrele medicale de la SAJ Neamț. „În anii trecuți, frecvența acestor cazuri era destul de redusă. Acum, însă, acest fenomen capătă amploare. Pentru mulți reușim să intervenim la timp, dar sunt și situații nefericite în care nu mai avem cum să facem nimic. Nu știu ce i-ar putea împinge pe oameni la asemenea gânduri. Poate problemele familiale, situația financiară, depresia sau poate altceva. Cert este că de multe ori oamenii clachează și recurg la acest gest extrem pe care-l văd ca ultimă soluție”, a precizat Mihaela Olaru, asistenta șefă a Serviciului Județean de Ambulanță Neamț.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns