Infractorul „sifon” Bălăeasa, infiltrat ca provocator la protest! Jandarmii s-au făcut că nu-l văd pe cel care era total mascat!

Dubioșii infiltrați în proteste pentru a le compromite și pentru a genera pretexte pentru intervenții în forță nu sunt personaje de povești ci tehnici și realități evidente. Este și cazul infractorului Gabriel Bălăeasa (condamnat definitiv pentru infracțiuni informatice, cunoscut în Piatra drept „sifon”) care aseară nu doar că a fost infiltrat în rândul protestatarilor de la Piatra Neamț ci a și provocat 2 ziariști (pe unul chiar la protest) și – mai interesant! – i-a fost permis accesul la manifestare cu fața total acoperită de o mască, în contextul în care reglementările interne ale Jandarmeriei interzic acest lucru.

Cel provocat de Bălăeasa, chiar la protest, de vreo 2 ori, este jurnalistul Ionuț Corfu, de la TVM Neamț care, în loc să-și poată exercita meseria (refelectarea protestului) a tot fost nevoit să-i roage pe jandarmi să-l îndepăteze pe individ din zonă.
Al doilea jurnalist provocat de acest infractor-sifon aseară a fost Daniel Vinca de la Vestea.net. Vinca a fost urmărit vreo sută de metri după ce a plecat de la protest (când coloana plecase într-un nou marș prin oraș) și a fost abordat, din spate, pe trecerea de pietoni și apoi și pe trotuar cu diverse tertipuri provocatoare.

Foarte interesant în imaginile de mai jos nu este doar momentul în care Ionuț Corfu îi ridică provocatorului masca de anonimos laș de pe față ci cum un jandarm stă de vorbă cu el permițându-i, în continuare, să-și păstreze respectiva mască (atenție și la limbajul trupului):

Iată relatarea făcută astăzi, pe facebook, de Ionuț Corfu despre provocările continue suportate la protest din partea Infractorului Sifon Provocator Anonymous:

<Fac un ultim apel la Poliția Neamț și la toate instituțiile care ar trebui să se ocupe cu colectarea și reciclarea deșeurilor din societate.

O gașcă din Piatra- Neamț deține ilegal un site și o pagină de facebook, neasumate, cu titulatura Anonymous. Ascunși după măști și monitoare, de aproape 2 ani de zile, denigrează, jignesc, instigă la crimă, fac spume și se dau cu curul de pământ, împotriva a câtorva oameni din Piatra Neamț, printre care mă număr și eu.

Dacă până acum își etalau mizeriile în online, iată că au trecut (așa cum era de așteptat) și la fapte antisociale în viața reală. Noaptea trecută, individul din imaginile de mai jos (un juma` de metru ascuns după o mască), în timp ce relatam de la protestele din Piatra- Neamț, mi-a jignit fiul cu cuvinte pe care mă abțin să le reproduc aici, apoi mi-a adresat și mie jigniri și amenințări. Totul s-a petrecut în fața Teatrului Tineretului.

Gabriel Bălăeasa, pe numele lui, este folosit de un grup infracțional organizat din Piatra- Neamț, din care fac parte și vreo doi autointitulați jurnaliști, pentru a le oferi suport tehnic, adică să-i ascundă cât mai bine pe internet și să-i ajute să-și facă publice dejecțiile. Bălăeasa este un infractor notoriu, arestat de DIICOT și ulterior condamnat la închisoare pentru infracțiuni informatice (https://adevarul.ro/…/liderul-gruparii…/index.html)

Revenind la incidentele de seara trecută, jandarmii au fost nevoiți să-l scoată de două ori dintre manifestanți pe infractor, pentru că a încercat în mod repetat din spatele măștii, să mă provoace, adresându-mi injurii și amenințări, atât mie cât și fiului meu.

Deși sunt cel puțin 10 plângeri penale pentru mizeriile și hărțuirile care se publică pe site-ul și pagina amintite (există un dosar și la DIICOT, pentru că grupul a făcut și infracțiuni informatice), de doi ani, nimeni nu a îndrăznit să se atingă de cei care fac parte din grup, deși sunt probe indubitabile despre cine sunt ”zmeii” din online. Gurile rele spun că o parte dintre ei sunt sifoanele Poliției (și nu numai) și chiar sunt și polițiști cărora le oferă serviciile din online, acesta fiind motivul pentru care sunt protejați.

Chiar nu-mi pasă cine și cum îi protejează. Consider că deja lucrurile au luat o turnură extrem de periculoasă și îi anunț pe cei care ar trebui să vegheze la respectarea legii, că după ce s-a întâmplat aseară, sunt gata să las deoparte și bunul simț și haina de jurnalist și în lipsa reacției autorităților, să-mi apăr singur, prin orice mijloace și cu orice preț, atât familia cât și reputația. Sunt și eu om, am demnitatea mea, și mi s-a cam terminat răbdarea, tot așteptând să ia măsuri doctoranzii de prin IPJ Neamț sau de prin Parchete. Dacă șefii instituțiilor de forță consideră că e bine să ajungă cetățenii să-și facă dreptate singuri, n-au decât. Eu unul însă, nu mai sunt dispus să tolerez asemenea gunoaie. Am făcut tot ce era posibil să mă apăr prin mijloace legale în fața unor infractori, dar văd că exact cei care ar trebui să aplice legea, sunt mână în mână cu ei, altfel nu-mi explic de ce sunt tolerați de ani de zile.

Și îmi este greu să cred că autoritățile nu au aflat pâna acum că gruparea asta infractionala a ajuns chiar să fileze oameni și familii întregi, ba chiar urmaresc și provoaca polițiști în timpul serviciului și încalcă legea ostentativ, doar pentru a arăta omenilor legii că ei sunt cineva, că au protecție și propriile legi, fără să poată fi trași la răspundere.

Mă aștept așadar și la alte mizerii, cum ar fi să se dea cu capul de bordură unul dintre psihopații ăștia și să spună că l-am atacat eu, dar repet, dacă așa știu organele abilitate să-și facă datoria… mă adaptez și eu condițiilor. Dacă în Piatra Neamț e junglă, păi junglă să fie!

Explicație foto: am vrut să văd și eu cine mă înjură, așa că a cam zburat masca>>.

Iată și episodul relatat de Daniel Vinca: <<Dupa ce am plecat aseară de la protest (in momentul in care protestatarii plecasera in al 3-lea mars al serii și m-am despărțit de coloană la colț la Altex), individul m-a urmarit vreo 100 de metri si, din spate, a incercat sa ma provoace si pe mine, bolmojind niste aberatii cu un ton de om ori foarte beat, ori drogat… Acest episod a avut loc pe trecerea de pietoni din fața Licrăriei cetatea Doamnei. Individul avea, de data asta, o mască sanitară pe față și când l-am întrebat peste umăr – repet, el era la câțiva metri în spatele meu și urla cu o voce pițigăiată diverse chestii mai mult sau mai puțin inteligibile dar m-am auzit strigat pe nume – mi-a răspuns că „sunt cel pe care l-ai reclamat la Parchet”. În acel moment i-am spus: „A, da? Ok. Atunci cred că este recomandabil să păstrezi distanța…”. La capătul trecerii de pietoni eu am facut la dreapta, el la stânga și s-a apucat de urlat, dându-mi impresia că e un individ care nu e în toate mințile sau sub efectul vreunor substanțe. Probabil că pe camerele de observare din zona respectivă se pot găsit imagini care să confirme din plin ceea ce spun. Ar mai trebui însă ca autoritățile să și vrea să-și facă datoria cu acest individ și cu ciracii lui, ipoteză asupra căreia am însă mari îndoieli, din moment ce este de notorietate în Piatra Neamț că e vorba de un infractor reconvertit profesional în turnător>>.

De ce „Sifonul Bălăeasa”

În Piatra Neamț este de notorietate ipoteza că Bălăeasa ar fi, în limbaj direct, sifon. Unii spun că ar turna la Poliție, ba, alții avansează chiar ipoteza incredibilă că ar turna la Crimă Organizată sau la DIICOT.
Dincolo de notorietatea informației, există câteva elemente care duc dacă nu la confirmarea acestei variante măcar la ideea de a nu o exclude.

În 2012 acesta era arestat cu mare tam-tam pentru comiterea mai multor infracțiuni informatice. Apoi, în dosarul prezentat drept o mare reușită a DIICOT, arestarea a fost revocată brusc și peste caz s-a așternut liniștea. A urmat o condamnare foarte blândă în comparație cu faptele comise (și cu pedepse mult mai grele pentru fapte mai „soft” comise de alții, iar această „blândețe” poate fi efectul – spun cei care știu cum funcționează astfel de treburi – unei înțelegeri, adică a racolării lui Bălăeasa ca turnător de vreo instituție interesată.

Dacă e așa, probabil că s-a mers pe ideea că unul care declarativ se bate cu pumnii în piept în fața puștilor cât de anti-sistem e el ar fi credibil în astfel de medii și deci bun de folosit pentru a afla informații sau turnătorii de duzină despre mediul infracțional care l-a consacrat.

Vestea

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.