Infractori (fără pile și bani) duși la pușcărie

Într-o zi în care presa reia cazul lui Ionel Arsene (infractor fugar, condamnat pentru șpăgi, ai cărui avocați spun că acesta e bolnav psihic și că ar fi avut o tentativă de suicid), Poliția Neamț anunță capturarea a doi infractori, deja condamnați, care au fost predați celor de la Penitenciarul Bacău. Este vorba de un bărbat condamnat pentru tâlhărie și de un altul condamnat pentru conducerea unei mașini fără permis și pentru uz de fals.
Evident că nu e vina Poliției Neamț că încă îi mai prinde pe unii infractori condamnați. Foarte bine că o face.
Dar este încă o dovadă că sistemul judiciar românesc (și pe partea de legi și pe cea de practică) pare croit de așa manieră încât să-i favorizeze pe infractorii din funcții publice.
Iar la Neamț este un exemplu tipic pentru România, Ionel Arsene. Care se adaugă unei liste lungi (Oprescu, Ghiță etc)…

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 38 de ani, din aceeași localitate.

Cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea de infracțiuni de tâlhărie.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

***

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 39 de ani, din Vânători-Neamț.

Cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Târgu-Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de un an și 2 luni, pentru săvârșirea de infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

V.N.