Inedit! O stradă din Roman, închisă pentru câteva zile și transformată în derdeluș pentru sănii!

Romașcanii mici și mari se vor putea bucura câteva zile de parfumul copilăriei de altădată, de zarva de pe derdelușul cu sănii, chiar în centrul orașului. Anunțul a fost făcut chiar de primarul Lucian Micu care a făcut public faptul că în acest week-end, o stradă în pantă din apropierea Arhiepiscopiei va fi închisă traficului rutier și transformată în pârtie.

„Se anunță două zile cu precipitații importante de ninsoare – poate ultima din această iarnă – și, cum încă este vacanță pentru copii, vreau să încercăm să amenajăm o pârtie pentru săniuș pe una din străzile din oraș. Prin proiectul european în Parcul Jora avem prins un derdeluș, însă lucrarea nu este încă gata. Astfel, m-am gândit să ne bucurăm de iarna aceasta, de copilărie, iar sâmbătă și duminică să mergem la derdeluș. Vom amenaja pe strada Traian, de la Arhiepiscopie și până în intersecția Vasile Alecsandri – Vasile Lupu o pârtie, cu blocarea traficului rutier de joi și până duminică, iar sâmbătă și duminică îi așteptăm pe cei mici și pe cei ce adoră sporturile de iarnă să se bucure de zăpadă. Noi ne-am pregătit cu toate cele necesare, dar reușita acestui eveniment va depinde și de vreme. Bineînțeles, de luni, 14 ianuarie, strada Traian va fi curățată, iar traficul rutier va reveni la normal”, a anuntat primarul Micu.

Cu siguranță că ideea îi va bucura pe cei mici dar și pe unii adolescenți sau chiar adulți. Și e de estimat că în aceste zile, magazinele din Roman vor vinde și câteva sute de sănii în plus.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns