Indolență Kaufland! A deschis magazin… fără autorizații. Amendă și suspendare de la Poliția Locală dar… activitatea continuă!

Sfidare maximă la adresa legii și populației de către Kaufland care a deschis magazinul nou din Piatra Neamț fără ca să aibă autorizațiile necesare și, deși a primit amendă și sancțiunea suspendării activității până la rezolvarea problemelor, funcționează bine merci în continuare. Mai mult, după cum scrie un jurnalist nemțean, magazinul a fost deschis deși curtea arată ca un șantier și la acest moment.

<<Poliția Locală Piatra Neamț
Informare

Lucrătorii Poliției Locale Piatra Neamț – Compartiment Activități Comerciale au efectuat un control tematic la magazinul Kaufland, puctul de lucru situat pe strada Bistriței numărul 2, din municipiul Piatra Neamț, unde au constatat că acesta a fost deschis fără a deține autorizațiile necesare pentru desfășurarea exercițiului comercial, în condițiile prevăzute de lege.

Din acest motiv, polițiștii locali au sancționat operatorul economic în cauză cu amendă în valoare de 3.000 de lei și suspendarea activității până la data autorizării, conform art. 73, pct.1, lit. (c) din O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor și a serviciilor de piață>>, a anunțat astăzi la ora 16 Poliția Locală.

<<În ciuda faptului că a fost somat să suspende activitatea, magazinul funcționa – la câteva ore de la controlul Poliției Locale – de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Care ar fi fost consecințele dacă în această situație se afla un amărât de comerciant? Dosar penal, probabil, o amendă uriașă – cel puțin! Dincolo de faptul că nu are autorizație de funcționare, perimetrul magazinului Kaufland din Precista este în continuare un șantier, după cum se vede în fotografiile de mai jos>>, spune jurnalistul Gabriel Apetrii pe siteul newsallert.ro.

<<Mai mult, pe toată perioadă construirii magazinului, firma care a executat lucrarea și-a bătut pur și simplu joc de locuitorii de la blocurile din zonă.
Praful rezultat din urma dărămării fostelor construcții a intrat, zilnic, în locuințele oamenilor. Nimeni de la Garda de Mediu sau Agenția de Protecție a Mediului nu a văzut acest lucru, deși au existat numeroase plângeri.
Carosabilul a fost de asemenea încărcat cu noroi de la camioanele care cărau molozul. Din nou, nimeni nu a văzut acest lucru>>, spune același jurnalist.

D.V.
sursa foto – newsallert.ro

One thought on “Indolență Kaufland! A deschis magazin… fără autorizații. Amendă și suspendare de la Poliția Locală dar… activitatea continuă!

  1. Seful de santier de la Kaufland este sotul unei doamne cu acelasi nume (R…) , sefa la Urbanism prin Primarie! Ati inteles, acum, de ce si-au permis sa procedeze asa?!Dl. Carabelea face o mare greseala daca nu scapa de aceste personaje din Primarie..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.