Inculpatul Arsene vrea reaudierea martorilor Ștefan, Porumboiu, Jugan, Panaite…

Curtea de Apel Brașov a respins ieri solicitarea inculpatului Ionel Arsene de sesizare a Înaltei Curți de Casație și Justiție dar a admis reaudierea unor martori. Martorii respectivi sunt Gheorghe Ștefan, Adrian Porumboiu, Ion Careja, Iulian Jugan și Vasile Panaite.

Este evident că solicitarea reaudierii martorilor este generată de speranța că aceștia ar putea da noi depoziții care să fie mai favorabile nculpatului deja condamnat în prima instanță la 8 ani și 4 luni de închisoare cu executare, în dosarul în care e vorba de 3 (TREI) fapte penale de corupție. Rămâne de văzut cât de viabilă este această speranță în condițiile în care unii dintre martori nu ar avea efectiv ce schimba în depozițiile lor. Pentru că există și documente imbatabile și irefutabile.
De exemplu, în cazul reabilitării acelei școli de către o firmă a familiei Panaite unde Arsene a fost subcontractant (prin firma familiei), realizând tâmplărie, ce ar putea spune fostul prefect în condițiile în care, printre altele, documentele arată cum firma lui Arsene a primit banii (mai mulți față de contractul inițial) cu vreo 9 luni de zile înainte de a fi livrată marfa?

Sau ce ar putea spune Jugan în condițiile în care înregistrările ambientale arată cum Arsene făcea trafic de influență (nu lobby, trafic de influență, pe față) ca banii de la Ministerul Mediului să ajungă la o anumită firmă căreia el îi fixase parandărătul de 5 %.

V.N.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.