Inculpatul Arsene a mai încercat un tertip! Curtea l-a respins și a dat încă un termen; pentru pronunțare!

Regal de oratorie și de chichițe avocățești azi, la termenul inculpatului apelant Ionel Arsene de la Curtea de Apel Brașov unde avocații respectivului au încercat în ședința-maraton (vreo 4 ore) să convingă instanță să accepte o nouă expertiză.

„Expertizele multe și dese, cheia marilor succese” a fost leit-motivul care o fi stat la baza cererii prin care avocații au solicitat o expertiză criminalistă care să certifice validitatea înregistrărilor audio, după cum anunță surse neoficiale. Stalilirea expertului, a temelor expertizelor, acceptarea sau contestarea expertizei, poate solicitarea unei contra-expertize ar fi fost o cale vizibilă de a obține amânări peste amânări care să pelungească cu cel puțin încă 1-2 ani acest proces de apel.

Dacă minunăția de expertiză ar fi fost acceptată, probabil că experții ar fi trebuit apoi să muncească din greu (până la trecerea termenelor și pentru Mama Prescripției) să valideze fiecare propoziție pe conceptul voce-om, să demontreze dacă fiecare cuvânt sau silabă (inclusim bâlbele sau înjurăturile/trivialitățile cu verbul „a băga”) aparțin celor menționați în stenograme, dacă „mă-sii” a fost transcris corect ;i orice alt dubiu legitim al unor avocați bine plătiți să obțină un rezultat cât mai favorabil clientului lor. Iar avocații lui Arsene pot fi bănuiți de orice numai că nu ar avea destule dubii și incertitudini nu…

Din păcate, în ciuda „șiragului” (ca să cităm un clasic în viață) de argumente invocate de avocați, aceștia nu au reușit să convingă completul de judecată de justețea demersului.

Dar Arsene a mai câștigat ceva, încă 36 de zile în care își exercită funcția publică din calitatea de inculpat-președinte CJ. Pentru că dacă sentința nu va fi una tip „Ariel șterge toate petele”, el va părăsi actualul birou de la CJ Neamț (prin ordin al prefectului de Neamț care trebuie să-l demită imediat după ponunțare).

Deci câștigul lui Arsene este o nouă amânare, până la data de 1 martie 2023.

„Tip solutie: Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: Amână pronnţarea asupra cauzei pentru data de 01 martie 2023.
Document: Încheiere – Amânare iniţială a pronunţării    23.01.2023” – scrie în minuta de azi emisă de Curte.

Informația despre respingerea tertipului cerut azi de avocații lui Arsene a ajuns deja de câteva ore în Neamț și, deja, după analize judicioase pe bisericuțe sau pe combinații matemotico-politice „de 4 luate câte 2-3”, apar ba lăcrămioare, ba înfloresc speranțe în unele suflete din arealul CJ-PSD-Prefectură.
În timp ce unii încă mai sunt captivați de pariurile Tg Neamț versus Roman, alții care zic că ar fi mai bine și proaspăt informați ar miza, ca perspectivă, pe „Adrian al nostru”, rămânând de văzut dacă anumiți curenți de aer de la sud la nord, cu influențe turbionare „made ot Galați” vor produce surpriza dorită.

Oricum, în cazul unei sentințe nedorite, Arsene va avea ocazia să se convingă în viitorul imediat nu doar de funcționaltatea brațului lung al legii (cel care îi ajunge pe infractori) ci și de câtă sinceritate/prefăcătorie este, real, în „echipa” selectată cu mânuța lui.

Vom reveni.

D. VINCA