Inculpatul Arsene a început cu dreptul Apelul de la Curtea Brașov! Amânare pentru cerere de sesizare a Înaltei Curți

Apelul lui Ionel Arsene (în procesul în care a fost condamnat deja de Tribunal la 8 ani și 4 luni de închisoare, cu executare) a avut azi primul termen la Curtea de Apel Brașov și se poate spune că a început cu dreptul pentru inculpat: o primă amânare (pentru 14 octombrie), urmând ca înte timp Curtea să se pronunțe pe o cerere vizând sesizarea Înaltei Curți.

„Solutia pe scurt: Stabileşte termen de pronunţare asupra cererii de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi asupra cererii în probaţiune formulate în cauză, pentru data de 29 septembrie 2022. Amână cauza şi acordă termen pentru data de 14 octombrie 2022,ora 10,00”, anunță instanța, fără a menționa cine a făcut cererea de probațiune și care ar fi elementul concret al acestei cereri.

O sursă independentă apropiată de mediul Justiției consideră că astfel de diligențe (sesizarea Înaltei Curți etc) par a fi mai ales apanajul apărării. „Nu știu detalii concrete, cine și de ce a făcut acea cerere de probațiune. Dar logica mea spune că e puțin probabil ca DNA să încerce să tragă de timp, procurorii având tot interesul să vadă cauza cu sentință definitivă și irevocabilă. Dacă ne amintim cum a decurs procesul la fond, la prima instanță – cu numeroase tegirversări ca urmare a solicitărilor avocaților inculpatului, cu cereri de recuzare a judecătoarei etc – pare mai probabil ca și această cerere să facă parte din același arsenal, de șicanare a ideii de Justiție cu celeritate, de lungire a procesului peste limitele bunelor practici. Sincer, nu știu cât îl ajută pe fond pe inculpat astfel de chichițe, cel mult poate obține o întârziere a verdictului, dar nu știu dacă e în favoarea lui”, a precizat specialistul în drept consultat de Vestea.

După cum se observă în imaginile de mai sus, apelul a fost declarat pe 7 aprilie. Cu cererea de strămutare, cu vacanța judecătorească și cu un prim termen „fentat” deja, termenul al doilea ajunge în octombrie, la 6 luni de la declanșarea apelului.
La procesul din prima instanță (Tribunal), Arsene a beneficiat de peste 40 de termene de judecată și de un parcurs judiciar de peste 4 ani.

Daniel VINCA

One thought on “Inculpatul Arsene a început cu dreptul Apelul de la Curtea Brașov! Amânare pentru cerere de sesizare a Înaltei Curți

 1. Arsene nu va face puscarie.
  Simplu fapt ca a reusit sa mute procesul la Brasov a fost semnalul coruperii unor magistrati care urmeaza sa-l faca scapat.
  Curtea de la Brasov este renumita pentru achitarile celebre ale unor borfasi.
  Caracatita din Justitie si Servicii ne-a adus aici.Romanica e un stat esuat mafiot.
  Cu bani poti cumpara orice iar Arsene are zeci de milioane euro cu care si-a cumparat sentinta de la Brasov.
  O sa vedeti..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.