Incredibil! Polițistul-erou care a scos o bătrână din flăcări,… anchetat de IPJ Neamț!

În loc să fie premiat pentru curajul cu care (alături de un jandarm) a intrat în flăcări și a salvat o bătrână din casa în care putea arde de vie, un polițist din Neamț a ajuns să fie… anchetat de IPJ Neamț, mai exact de Biroul Control Intern, anunță Ioan Cănărău, liderul Sindicatului Europol Neamț.

<<Ce face IPJ Neamț, în cazul patrulei formată dintr-un polițist și un jandarm care au salvat viața unei femei căreia îi luase casa foc?
Ce știe mai bine!
Asmute câinele de pază al corectitudinii, Controlul Intern, împotriva salvatorului!
Colegul nostru a primit o invitație la sediul inspectoratului, Biroul Control Intern, nu pentru a-și ridica premiul meritat ori medalia onorifică, ci pentru a-i lămuri cine a filmat!
Acolo, la controlul intern, un ofițer a primit salariu de excelență! Habar n-avem pentru ce merite!
Nu sună frumos?
Un polițist salvează o viață, salariul de excelență îl primește un lucrător de la Biroul Control Intern, birou care hărțuiește eroul polițist!
Salvatorul?
Salvatorul trebuie sancționat pentru că au ajuns imaginile la sindicat și mai apoi în spațiul public!
Silă pentru reprezentanții inspectoratului, stimă și plecăciuni pentru eroi!
Cănărău Ioan, vicepreședinte>> – acesta este mesajul trimis acum câteva minute de Cănărău pentru Vestea.net.

Reamintim că la Poliția Neamț, de ani de zile, numele polițiștilor care încasează premiul financiar numit „salariu de excelență” sunt ținute secrete, liderii de la mai multe sindicate acuzând că au aflat neoficial cum aceste bonusuri ajung chiar la unii care au funcții prin Birouri (Contabilitate, Resurse Umane etc).

Polițistul care acum este anchetat în loc să fie premiat este agentul Diaconu Viorel iar intervenția lui eroică (alături de jandarmul Moldovanu Marcel) a avut loc în noaptea de 26/27 ianuarie.

Mai jos, comunicatul de atunci al Europol și filmarea pentru care este acum interogat polițistul-erou:

<<”Ministrii Cîțu și Bode consideră că salvatorii pot fi furați la salarii! Ei ne-au înghețat salariile.Nouă ne-au stat inimile în loc când am vizionat filmul întâmplării de azi dimineață din Municipiul Roman, când un polițist și un jandarm au salvat, dintr-un incendiu, o bătrânică.

Patrula a fost direcționată la o adresă unde o anexă gospodărească luase foc. N-au stat deloc pe gânduri, au sărit gardul și au reușit să scoată din clădirea arzândă o doamnă care nu știa că-i luase casa foc! Au spart ușa, au îndepărtat-o din zona unde flacările încă nu ajunseseră și au dus-o într-un loc sigur!

Din păcate, focul hapsân i-a distrus agoniseala de-o viață! Eroii zilei sunt agentul de poliție Diaconu Viorel și jandarmul Moldovanu Marcel. Cinste lor!”>>

 

D.V.

Lasă un răspuns