INCREDIBIL! Poliţistul erou Busuioc certat de chestori că a tras focuri de avertisment şi nu a folosit bastonul sau spray-ul iritant!

Poliţia română este desfiinţată nu de cetăţenii care critică, punctual, anumite acţiuni ci de chestorii şi comisarii de prin IGPR sau minister (sau din IPJ-uri) care pentru a-şi masca incompetenţa şi a ascunde tarele sistemului, inventează câte un Acar Păun. Incredibil dar adevărat, generalii aceştia de carton tocmai au consemnat într-un document oficial că poliţistul erou de la Târgu Neamţ – Ovidiu Busuioc! – cel care a intrat singur intre 60 de ţigani care îşi aruncau topoare, furci, răngi etc au ajuns ei la concluzia că acesta nu ar fi procedat corect trăgând focurile de avertisment ci ar fi trebuit să utilizeze bastonul sau spray-ul iritant.

Dezvăluirea a fost făcută acum o oră, la postul B1TV de moderatorul Tudor Barbu şi de liderul sindical Dumitru Coarnă care nu s-au sfiint să spună că acel membru al Corpului de Control al Ministrului de Interne care a scris ceea ce vedeti mai jos „este cretin”, „trebuie să plece acasă”:

 

Corpul de Control al ministrului  a decis că polițistul nu a acționat conform procedurilor. Culmea, specialiștii din minister, polițiști și ei, consideră că agentul ar fi trebuit să le răspundă agresorilor, care aveau răngi și săbii, cu… bastonul și sprayul paralizant.

Mai mult, documentul de mai sus arată cum privesc ştabii din Poliţie ideea de intervenţie la o situaţie reală în care sunt implicaţi 60 de ţigani înarmaţi cu obiecte contondente. Poliţistului care a intervenit de unul singur i se reproşează că nu a respectat regula tactică a intervenţiei din mai multe puncte. Adică în plin conflict care risca să degenereze şi mai grav, poliţistul trebuia să intervină, de unul singur, din mai multe puncte sau să-i înconjoare?

Şi referirea la interveţia graduală e de râsul curcilor. Poliţistului i se reproşează că nu a folosit bastonul de cauciuc să-şi facă loc să ajungă la liderii grupurilor pe care ar fi trebuit să-i imobilizeze. Eventual, dacă era atacat, să dea cu spray iritant. Probabil că intervenţia cu spraz-ul i-ar fi cuminţiti pe loc pe cei 60 de ţigani împrăştiaţi pe o stradă întreagă, înarmaţi cu topoare şi bâte…

Când vezi o astfel de situaţie precum cea menţionată în raportul de mai sus, nu poţi să nu te întrebi pentru ce, pentru cât? Dacă se ajunge ca n loc să fie luaţi la întrebări comisarii cu funcţii babane în Poliţia Neamţ (de la „judeţ” până la Tîrgu Neamţ) şi e şicanat şi hărţuit un poliţist care ar trebui premiat pentru eroism e încă o dovadă că disoluţia autorităţii statului pleacă de la vârf. Şi că este evident că un pârlit de poliţist care intervine în stradă, în mijlocul a două bande înarmate, nu are la minister sau la IGPR pilele pe care le au comisarii…

Rămâne de văzut ce vor înţelege din asta cetăţenii şi poliţiştii care chiar fac activitate în stradă, nu doar plimbă hârtii prin birouri…

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “INCREDIBIL! Poliţistul erou Busuioc certat de chestori că a tras focuri de avertisment şi nu a folosit bastonul sau spray-ul iritant!

  1. Chiar sunt penibili acesti militieni din IGP!De altfel, se vede ca nu sunt preocupati decat de salariile si pensiile nesimtite si de angajarea in sistem a neamurilor si pitipoancelor de tot felul!Nu am vazut nicio solicitare , nici de la sefii din politie, nici de la sindicalisti, pentru imbunatatirea dotarii.Politistii din strad ar trebui echipati cu vesta antiglont, cu pistol cu electrosocuri, arme mai performante, etc….Nu doar „mascatii” si jandarmii trebui sa fie ultra -dotati, ci si politistii de la ordine publica, circulatie, posturile comunale…

Lasă un răspuns