Incredibil! Panseluțe plantate la mijlocul lui octombrie! Acuși ninge!


La Piatra Neamț, panseluțele se plantează, pe spațiile verzi și la mijlocul lui octombrie! O echipă numeroasă de oameni, cu lădițe cu flori se află în acest moment în plină activitate, după cum ne-a informat cititorul care a remis redacției Vestea imaginile care însoțesc acest articol.
Fotografiile au fost realizate în sensul giratoriu din fața mall-ului Nepi din cartierul Precista unde se lucrează cu zel, de parcă cineva ar vrea să scape de vreun stoc de panseluțe.
Atât echipamentele muncitorilor cât și mașina cu cisterna de apă care asigură asistența sunt incripționate cu Urban, compania municipalității din Piatra Neamț.

Această operațiune de plantare absolut dubioasă are loc a doua zi după ce Ruxandra Bosovici și-a dat demisia din funcția de manager Urban. Respectiva reprezintă pentru Piatra Neamț și pentru întreg județul sinonimul perfect pentru „sinecurist”: director la o firmă a CL și membru în CA la alte două firme similare, după ani de zile în care apărea în poze cu echipe de campanie alectorală ale PNL.

Sursele Vestea spun că deși și-a înaintat ieri demisia cerută de primarul Andrei Carabelea, Bosovici a rămas în preaviz. Și, probabil, acum plantează de zor suprastocurile de panseluțe. Presa din Neamț a relatat la un moment dat cum Bosovici își alimenta firma CL cu panseluțe cumpărate de la firma privată a bărbatului cu care formează un cuplu.

Panseluțele pot fi plantate în tot timpul anului, inclusiv toamna dar specialiștii nu recomandă astfel de acțiuni când e vorba de terenuri publice. Motivele „urbane”nu sunt greu de ghicit… Iar procedurile de la Urban sunt cu atât mai controversate cu cât, la Piatra Neamț, de câteva zile sunt temperaturi noaptea care abia depășesc câteva grade cu plus iar meteorologii anunță și valuri de aer rece care ar putea duce temperaturile la valori negative. Inclusiv ninsori…

În ultima ședință de CL, legislativul local a votat o rectificare de buget, inclusiv suplimentarea cu 500 lei alocat pentru întreținerea spațiilor verzi, adică fix partea de comenzi operată de Urban. Până la rectificare, suma inițială a fost de peste 2.800.000 lei din care fuseseră cheltuiți 2.400.000, conform anexelor de la hotărâre…

Daniel VINCA
sursa foto – cititor Vestea

 

Lasă un răspuns