Incredibil! Jandarmii de la Tîrgu Neamţ lucrează numai schimbul 1! Derbedeii acţionează în 3 schimburi…

Situaţie de necrezut la Tîrgu Neamţ unde autorităţile bifează că în localitate au o subunitate de Jandarmi care, însă, are program de birocraţi: exclusiv schimbul 1.

În teorie în acel pluton ar trebui să fie 10 angajaţi, în teorie sunt doar 8 (adică angajaţi) dar real, la muncă sunt 5 din care unul şef. Cu 4 jandarmi buni de patrulat, Jandarmeria Neamţ nici nu s-a mai complicat măcar cu 2 ture (2 schimburi) aşa că i-a plasat pe toţi aceştia (plus şeful) doar pe schimbul 1.

În caz de război civil (cum a fost joia trecută) sunt chemaţi jandarmii respectivi de acasă. La respectivul eveniment au fost toţi în localitate dar ce te faci dacă (mai ales într-un week-end) mai sunt plecaţi la o nuntă, într-o drumeţie etc?

Această organizare tip „formă fără fond” a fost explicată de şeful …trupelor de jandarmi de la Tîrgu  Neamţ la şedinţa post eveniment

Pe timp de noapte, nu avem nicio patrulă, de aceea s-a intervenit un pic mai târziu joi seara. Pe la ora 10. I-am chemat pe toţi de acasă şi am intervenit cu un echipaj de cinci oameni. Pe viitor, noi vom patrula, dar problema este că noi nu avem efective. Suntem puţini. Actualmente, schimbul 1 îl asigurăm noi, iar schimbul 2 şi 3 îl asigură Poliţia. Toată lumea spune «Unde e Jandarmeria?». Jandarmeria este în sprijinul cetăţeanului, dar nu avem efective în zonă. Nu avem cu ce interveni. Nu poţi să-i chemi pe toţi de acasă! Noi trebuie să luăm toate măsurile pe linie paşnică, până se schimbă legea. Nu avem ce face în plus, decât ce scrie acum în lege. Din 10 oameni, pe care-i avem pe oraşul Târgu Neamţ, sunt încadraţi 8. Din aceştia 8, doi sunt în concediu de creştere a copilului, unul este în concediu de odihnă şi rămân restul. Nu putem lucra 12 din 24, cu doar patru oameni! La intervenţia de joi seara, am intervenit cu angajaţi aflaţi în timpul liber”, a spus respectivul jandarm şef la acea şedinţă, citat de Mesagerul de Neamţ.

E încă o dovadă că viaţa bate organizarea administrativă. Să bifezi că ai o subunitate de jandarmi într-un orăşel dar respetivii să patruleze doar în schimbul 1, ca şi cum infractorii şi derbedeii le-ar rspecta timpul liber şi ar sta cuminţi în schimburile 2 şi 3, ţine deja de serialul „România, te iubesc!”.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns