Incredibil! Bilanţul Poliţiei Neamţ l-a avut ca supervizor pe chestorul Voicu, cercetat administrativ pentru protejarea poliţistului-pedofil! (Frăţia Comisarilor – 4)

Bilanţul Poliţiei Neamţ a avut loc în urmă cu câteva zile sub supravegherea şi cu girul unui chestor din IGPR cercetat administrativ în unul din cele mai grave scandaluri care au zdruncinat Poliţia Română, cel al poliţistului-pedofil de la Brigada Rutieră. La fel ca şi alţi ştabi din Poliţia Română, chestorul respectiv este cercetat pentru că nu şi-ar fi îndeplinit îndotoririle de serviciu, mai pe româmeşte, pentru favorizarea sau protejarea poliţistului cu comprtament deviant.

Informaţia că activitatea dintr-un an întreg a sutelor de poliţişti din Neamţ a fost prezentată într-o acţiune girată de o astfel de persoană controversată a fost făcută publică (vezi şi VIDEO de la finalul textului) de nimeni altul decât de comisarul şef doctor Paul Tablan, şeful IPJ Neamţ într-o conferinţă de presă desfăşurată după evenimentul respectiv.

„Luni, la sediul Inspectorarului, noi am desfăşurat această activitate în prezenţa domnului chestor Voicu, este adjunctul şefului Poliţiei Române, în prezenţa domnului prefect, a domnului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, reprezentanţi din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ şi Autoritatea teritorială de Ordine Publică”, spune Tablan.

Observaţie: şeful IPJ Neamţ nu spune niciun alt nume al invitaţilor de onoare de la Bilanţul instituţiei, cu excepţia celui al chestorului. Mda, toţi ceilalţi au fost pomeniţi doar ca reprezentanţi ai unor instituţii în timp ce după gradul de chestor a lipit şi numele dar şi funcţia deţinută în IGPR. Să fie vorba doar de o impoliteţe la adresa celorlalţi invitaţi (prefect, vicepreşedinte CJ Neamţ – care dintre ei?, reprezentant Parchet etc)?

Dacă zici Voicu şi IGPR zici exact informaţia oficială de pe siteul Poliţiei Române:

În ştirile de presă referitoare la cutremurul din IGPR (urmat şi de o cădere a Guvernului) care a urmat capturării lui Eugen Stan (Poliţistul pedofil), numele comisarului Marius Voicu este menţionat primul din lista celor cercetaţi prealabil pentru presupuse abateri disciplinare. Mai jos, un fragment din ştirea Mediafax de pe data de 12 ianuarie

<<În raportul prezentat de şeful Poliţiei Române se arată că au fost dispuse ca măsuri: sesizarea ministrului de Interne, declanşarea cercetării prealabile cu privire la posibile abateri disciplinare ale:
– chestor de Poliţie Voicu Mihai Marius, director general al Direcţiei Generale de Poliţie Bucureşti, împuternicit în funcţia de adjunct 1 al inspectorului general al Poliţiei Române
– chestor de poliţie Nicu Dragoş Orlando, împuternicit cu funcţia de director general al Direcţiei Generale de Poliţia municipiului Bucureşti.
De altfel, Chestor de poliţie Nicu Dragoş Orlando şi adjunctul său Ştefan Eugen au decis azi să îşi depună demisiile din funcţie, se arată în raport.
Totodată, s-a început ancheta disciplinară faţă de 22 de poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere şi a secţiilor 18 şi 22 Poliţie>>.

Voicu este cercetat disciplinar şi în acest moment, informaţia fiind confirmată duminică seara chiar de Ministrul de Interne.

<<Ministrul a explicat şi de ce adjunctul fostului şef al Poliţiei, Marius Voicu, nu şi-a pierdut funcţia în urma scandalului. „Este în funcţie pentru că este într-o cercetare administrativă. Propunerea de a-l schimba din funcţie pe domnul Despescu are o explicaţie care intră în rangul pe care o ocupă. El avea rang de secretar de stat. Domnul Despescu nu a dat concurs pe funcţia respectivă. (…) E normal şi firesc şi legal să lăsăm cercetarea să se finalizeze şi în urma acestei cercetări să se identifice clar responsabilităţile, nerespectarea lor, dacă există şi să se ia măsuri. (…)>> (sursa: stitipesurse.ro).

Revenim: deci munca de un an de zile depusă de poliţiştii oneşti din Judeţul Neamţ a fost prezentată pe tavă, ca o ofrandă adusă unui baştan, unui chestor vizat de o anchetă disciplinară pe un subiect foarte sensibil şi foarte grav. Reamintim că în ţările civilizate, printre cele mai grele acuzaţii (penale sau administrative) care pot fi aduse unui poliţist sunt plantarea de probe sau favorizarea-acoperirea (cu intenţie sau din culpă) a unui poliţist corupt sau cu comportament deviant.

Ei bine, un astfel de chestor, vizat de astfel de suspiciuni a venit la Neamţ din postura de supervizor al Bilanţului, eventual să dea şi lecţii şi să ţină cuvântări despre eficienţă, etică, bune practice. În fond este vorba despre o gravă umilire la adresa poliţiştilor oneşti din IPJ Neamţ, cu atât mai mult cu cât dacă un amărât de agent este vizat de o cercetare disciplinară acesta primeşte alte însărcinări (plimbă hârtii ca un conţopist) şi i se interzic activităţile cu expunere publică.

Deci un agent cercetat disciplinar devine un fel de paria (până se lămureşte cazul deşi, de multe ori, este evident că e vorba de învinuiri închipuite) iar ditamai chestorul cercetat disciplinar vine ca un paşă şi se aşează în capul mesei la cea mai importantă acţiune festivă, cea de bilanţ.

Puteau să facă ceva în acest sens cei din conducerea IPJ Neamţ, pentru ca poliţiştii nemţeni să nu fie astfel umiliţi? Da. Puteau să-i amintească chestorului situaţia în care se află şi să facă apel la decenţă. Iar pentru „loialiştii” tentaţi să dea cu var cu replici gen „ordinul se execută, nu se discută”, reamintim că Poliţia nu mai este o instituţie militarizată şi că şefii instituţiilor din subordinea IGPR au, printre sarcini, şi pe cea a apărării imaginii instituţiei şi a subordonaţilor.

Evident că un astfel de gest – cum ar fi tragerea de mânecă a unui chestor cu probleme – ar fi presupus ca obedienţa să fie înlocuită cu un caracter puternic. Iar un caracter puternic nu poate avea un şef de Poliţie Judeţeană – ne referim la comisarul şef doctor Paul Tablan – care, în ciuda afirmaţiilor pompieristice de prin interviuri cum că el nu are nicio treabă cu politicienii, real a fost uns în funcţia pe care o ocupă şi astăzi după o discuţie cu politicieni puternici la acea vreme.

Ca să devoalăm subiectul unui viitor episod din „Frăţia Comisarilor”, locul discuţiei de taină era un teren viran la acea vreme pe care acum se află una din cele mai importante clădiri comerciale din Piatra Neamţ.

Vom reveni.

Daniel VINCA – sursa video: mesagerulneamt.ro

Nota Bene – Ştim că UM-urile din presă sau unii jurnalişti folosiţi ca agenţi de influenţă de unii şefi de prin IPJ au primit, de la demararea serialului „Frăţia Comisarilor”, diverse ordine sau indicaţii preţioase. Inclusiv pentru un scut complex făcut în jurul comisarului Paul Tablan, chiar cu articole care să conţină şi aparente nuanţe critice dar, pe fond, să tintească pretinse conspiraţii sau regii care ar viza detronarea actualului şef IPJ.
Dacă în aceste pretinse devoalări sunt amestecaţi, de-a valma, cei de prin structuri, de prin politică sau de prin presă, cu atât mai bine pentru cauză, lumea nu ar mai înţelege nimic, nu?
În ce ne priveşte, precizăm că nici Vestea nici semnatarul articolelor din acest serial nu sunt părţi ale unor astfel de conjuraţii (reale sau închipuite) iar cine a citit frecvent acest site ar cunoaşte destule incompatibilităţi dintre noi şi posibili scenografi de ocazie.

 

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Incredibil! Bilanţul Poliţiei Neamţ l-a avut ca supervizor pe chestorul Voicu, cercetat administrativ pentru protejarea poliţistului-pedofil! (Frăţia Comisarilor – 4)

 1. Nu e nimic incredibil.

  IPJ ul a fost intotdeauna o cloaca de corupti aflati in solda interlopilor.

  Este suficient sa te uiti ce masini sunt in parcare la IPJ si ce averi au sefii de la IPJ.

  Oamenii nici nu se mai feresc sa-si arate hotiile.

  Din pacate nu are cine sa-i verifice,miriada de servicii interne sunt doar cu numele,in realitate gunoaiele care lucreaza acolo sunt la fel de corupti si incompetenti ca in tot MI-ul.

  Altii gen DNA/PARCHET/DIICOT/SRI sunt la fel de praf,corupti si incompetenti si se ocupa numai de anchete de 2 bani,sistemul mafiot la cel mai inalt nivel este neatins si se perpetueaza de 27 de ani.

  Romania=stat mafiot

  Pina ce aceste ”SRL -uri” de produs bani gen DNA/PARCHET/SRI/DIICOT/IPJ nu sunt desfiintate aceasta tara va ramine subdezvoltata iar resursele ei vor fi devalizate de acesti nenorociti.

 2. Ce fapte de arme a facut dl. Voicu de a ajuns chestor inainte de a implini 50 de ani?!!!Sigur, in afara de protejarea infractorilor politisti!

Lasă un răspuns