Incredibil! Aparatul PCR din banii de la CJ, de 2 ori mai scump decât cel de la Roman și cu randament de 2 ori mai mic!


Ionel Arsene, într-un exercițiu de imagine, în care o făcea pe hamalul ca să fie pozat/filmat…

Aparatul de testare pentru Covid 19 cumpărat de fosta conducere a Spitalului Județean Neamț este de 2 ori și ceva mai scump decât cel cumpărat pentru Spitalul de la Roman de un grup de donatori privați. Și, pentru ca maniera îndoielnică de achiziție să devină și mai evidentă, aparatul cumpărat la Piatra Neamț din bani publici (alocați de Consiliul Județean) are și un randament de 2 ori mai mic decât aparatul de la Roman.
Dezvăluirile au fost făcute marți de prefectul de Neamț George Lazăr într-o conferință de presă în care a avut-o alături pe noua directoare a SJU Piatra Neamț, Daniela Marcoci, cea numită în funcție prin Ordin al Ministrului Sănătății.

Aparatul de tip Real Time PCR, destinat analizelor în depistarea noului coronavirus a fost achiziționat de Consiliul Județean Neamț – Spitalul Județean cu suma de 556.558 lei și face aproximativ 16 teste la 6 ore. În paralel, aparatul de tip Real Time PCR, primit de Spitalul Roman din donație de la oameni de afaceri a costat 224.843 lei și face aproximativ 32 teste la 6 ore. În mod clar se poate observa că CJ Neamț a achiziționat un aparat Real Timer PCR la un preț dublu decât aparatul de la Roman și face jumătate din testele pe care le face aparatul de la Roman. Așa înțelege să gestioneze domnul Arsene banul public, să facă achiziții la de 2 ori prețul pentru un aparat care, din punct de vedere tehnic este la jumătate din capacitatea celui achiziționat din bani privați”.

 

Din detaliile ulterioare date de prefect a rezultat că este vorba de numărul de analize care pot fi relizate de kitul de extracție cu care este prevăzut fiecare aparat.

Iar mai jos – cu menționarea încă o dată că directorii puși de Arsene la SJU nu au răspuns în termen la o adresă prin care Ministerul Sănătății întreba de existența aparaturii sau de nevoia achiziționării ei și abia apoi el a propus alocarea de fonduri de la CJ – factura pentru PCR-ul de la Spital care poate fi încadrată la categoria „Nemțenii mei, aici sunt banii dumneavoastră!”:

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns