Inconștiență dusă la extrem: Nemțean prins băut la volan, dar cu mașina plină ochi

Un bărbat de 33 de ani, din comuna Bicaz Chei, s-a ales cu dosar penal după ce a fost suprins de polițiști băut la volan, precizează un comunicat de presă emis de IPJ Neamț. Mașina condusă de acesta a fost oprită în Girov, pentru un control de rutină, prilej cu care oamenii legii au constatat că șoferul consumase alcool. În urma testului cu „fiola”, rezultatul a indicat o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Condus la spitalul din Piatra Neamț pentru recoltarea probelor biologice, bărbatul a refuzat să se supună testării.
Inconștiența tânărului este cu atât mai mare cu cât nu numai că s-a urcat la volan după ce a consumat alcool, dar a luat cu el la plimbare și alți patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 26 de ani, toți din zona Bicazului. Din fericire, conducătorul auto a fost tras pe dreapta înainte de a produce o eventuală tragedie. Cu dosar penal s-au ales și alți trei șoferi prinși băuți la volan, recordul celor trei zile ale acțiunii desfășurate de polițiști fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot cu prilejul controalelor efectuate, oamenii legii au surprins în trafic și doi șoferi care conduceau mașini neînmatriculate, dar și o a treia persoană care s-a urcat la volan, deși nu avea permis de conducere.

Alex SÎRBU

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns