Inconștiență aproape criminală – Depășiri la limită, pe o șosea din Neamț! VIDEO


Momente care demonstrează încă o dată cât de inconștienți sunt unii șoferi au fost surprinse ieri după amiază pe șoseaua dintre Dobreni și Almaș. Imaginile video îi aparțin jurnalistului Ionuț Corfu (tvmneamt.ro) și au fost surprinse cu ajutorul camerei montate pe autoturism, cu puțin înainte de ora 17.00. Filmulețul înfățișează un autoturism Opel Calibra, cu numărul de înmatriculare NT 88 LET, al cărui șofer parcă sfidează moartea. În zone lipsite de vizibilitate, pe sector de drum în curbă, conducătorul auto taie dunga continuă și se avântă cu nonșalanță într-o depășire a unei coloane de mașini, fără să se gândească nici măcar o clipă că de pe contrasens ar putea apărea un alt participant la trafic.
Din imaginile surprinse de Corfu, orice șofer sau oricine altcineva cu scaun la cap își poate da seama că în cazul în care de pe sensul opus ar fi venit vreo mașină, impactul ar fi fost iminent, pentru că posesorul Opelului Calibra n-ar fi avut unde să se retragă. La fel, n-ar fi avut unde să se refugieze nici șoferul nevinovat care i-ar fi putut apărea în cale. (vezi video mai jos).

Numai că șoferul nu se lasă cu una, cu două, și imediat după ce ajunge în linie dreaptă începe efectiv să facă slalom printre mașini, nesuportând probabil ca alt autovehicul să se afle în fața lui. Numai providența a făcut ca inconștiența aproape criminală a zmeului de la volan să nu aibă urmări nefaste pentru vreun nevinovat,
Asemenea cazuri nu sunt, din păcate, singulare. Șoferi care pun pe primul plan caii de sub capotă și setea de adrenalină uită că sunt pe un drum public, unde există reguli de circulație pe care se presupune că ar trebui să le cunoască de la cursurile de legislație rutieră. Dar, mai important decât orice altceva, există alți șoferi, bicicliști, căruțași pe care familiile și cei dragi îi așteaptă acasă. Și care, într-un moment de teribilism al unui specimen ca acesta din imagini, pot ajunge, din nefericire, pe un pat de spital. Asta într-un scenariu optimist.

Alex SÎRBU/ Sursa foto-video Ionuț Corfu

4 thoughts on “Inconștiență aproape criminală – Depășiri la limită, pe o șosea din Neamț! VIDEO

  1. Ati depus filmarea la politie ?
    Doar asa puteti face un mare bine societatii!

  2. Sper ca acest specimen sa ajunga pe mana politiei inainte de a provoca o tragedie!

  3. Masina de 1000 de lei si el face „scheme”. Un cuvant: prost in viata

Lasă un răspuns