Incident grav la Roman: Bătrâni dintr-un Centru pentru vârstnici, răniți de tavanul care a căzut peste ei

Mai mulți bătrâni de la un Centru pentru persoanele vârstnice cu handicap din Roman au ajuns în această dimineață la spital, după ce o bucată de tavan s-a desprins și a căzut peste ei.
Cel mai grav rănită este ost o femeie care a suferit un traumatism cranio cerebral. După ce pompierii au scos-o de sub dărâmături, victima a fost preluată de un echipaj de ambulanță și transportată la Spitalul Municipal Roman. Alte cinci persoane vârstnice au ajuns la rândul lor pe mâna medicilor, două din cauza contuziilor și politraumatismelor, iar alte trei pentru că suferiseră atacuri de panică. „Incidentul a avut loc la ora 3.16 iar la fața locului s-au deplasat pompierii, o ambulanță SMURD și trei ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Neamț”, a declarat slt. Maricel Bucur, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.


Dezastrul s-a produs din cauza grinzilor extrem de vechi ale clădirii, care a fost construită în urmă cu mai bine de 150 de ani. Din cauza vechimii, ele au cedat și, inevitabil, tencuiala s-a desprins și s-a prăbușit peste bieții bătrâni, luându-i prin surprindere. Centrul de Îngrijire și Asistență Roman a fost preluat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț în urmă cu o lună, păstrându-și personalitatea juridică, după ce inițial a aparținut Consiliului Județean Neamț.
Nu a mai existat nici un alt incident similar în acest centru de-a lungul timpului. Conducerea DGASPC Neamț a mers la Spitalul Roman pentru a se interesa de soarta pacienților și se află în acest moment la Centrul de Îngrijire și Asistență Roman în vederea stabilirii exacte a împrejurărilor în care s-a produs incidentul și pentru găsirea celei mai bune soluții astfel încât beneficiarii să fie în afara pericolului.
Centrul are 50 de beneficiari, persoane cu dizabilități. Clădirea în care funcționează este una veche, construită în anul 1850, catalogată drept monument istoric”, au declarat reprezentanții DGASPC Neamț.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns