Incident de campanie în „familia romașcană”! Două unghiuri diferite pe același episod!

Întâlnirea dintre o echipă de campanie a PNL Roman, cu deputatul Laurențiu Leoreanu în frunte și câțiva fani PSD s-a soldat cu un schimb de replici mai contondente între susținătorii celor doi finaliști care luptă pentru fotoliul de la Cotroceni.
Deși e vorba de un singur episod, de doar câteva minute, petrecut ieri în Roman, în zona Pieței centrale, punctele de vedere ale celor două tabere au câteva detalii comune și mult mai multe diferite.

Holban-PSD: „A fost refuzat politicos!”

Consilierul local PSD de Roman Constantin Holban a prezentat pe facebook propria variantă despre incidentul respectiv. Din păcate, nu am găsit postarea sau comentariul în formă scrisă ci doar un print-screen reportat chiar de alesul social-democrat:

 

Leoreanu-PNL: „Fake news marca PSD!”

Deputatul liberal Laurențiu Leoreanu confirmă că a existat „ceva” dar spune, că, în esență, lucrurile au fost „cu totul altceva”.

<<Ce spune domnul Holban e ca la Radio Erevan. Da, e adevărat că în acțiunea de campanie de ieri a fost un episod mai aparte dar în rest e un fake news marca PSD.
Domnul Holban nu a asistat – așa cum susține în mod nereal – la acel episod pentru că eu și echipa mea nu ne-am întâlnit în teren ieri nici cu el, nici cu domnul senator Manoliu, nici cu echipa aia de 30 de oameni pe care o invocă el. Noi, în acțiunea noastră, am stat de vorbă cu sute și sute de romașcani, am dat mâna cu ei, că așa e normal, să saluți oamenii, am dat pliante.
La un moment dat am ajuns la un grup de 4 cetățeni. Am apucat să dau mâna cu 2 dintre ei. Cel de al treilea – care avea o mână în buzunar și cu una se scărpina pe o fesă, mi-a replicat așa „Nu dau mâna cu tine, liberalule!”, pe un ton răstit, voit peiorator, arțăgos. I-am răspuns tot foarte calm că a saluta și a răspunde la salut ține de educație și, la rândul meu am avut o replica următoare: „Și ar fi frumos să-și scoți mâna din fund!”, că v-am spus, se scărpina în zona aia. Deci i-am zis să scoată nu să bage, și „fund” nu altceva…
A patra persoană din grupul respectiv plecase, evident și grupul nostru s-a pus în mișcare, că o mai fi zis cetățeanul ăla ceva și i-o mai fi răspuns ceva vreun coleg de al meu, poate, dar nu cred. Dar repet, acel mic grup nu părea a fi o echipă de campanie, nu erau echipați cu geci de campanie, nu aveau pliante. Poate fac parte din PSD, poate așteptau echipa PSD, nu știu, dar pe moment eu m-am dus spre ei și am întins mâna ca oricăror cetățeni <<civili>>”, spune Leoreanu.

Deputatul liberal a mai adăugat că, din punctul lui de vedere, Și dacă ar fi fost vorba de social-democrați costumați în haine de campanie, un salut ca între competitori nu ar fi fost ceva anormal. <<Și eu dar și alți colegi liberali, în diverse acțiuni electorale din acestea, în stradă, ne-am mai ântâlnit cu alte echipe de la alte partide, și PSD-iști, și alții… Da, ne-am salutat, ne-am dat mâna, ne-am urat reciproc succes, am mai făcut poate și câte o glumă așa că nu înțeleg încrâncenarea unora, fie ca reacție de moment, fie prin aceste postări de tip fake-news care par a avea scopul de a turna gaz pe foc. Suntem oameni, trăim în aceeași comunitate, trebuie să înțelegem că viața merge înainte și după alegeri. Așa că, sincer, nu înțeleg această înverșunare a domnului Holban care a ajuns să povestească un episod pe care-l mistifică și la care nu a fost prezent. Poate e supărare la PSD pe scorul scos la turul 1, poate s-au uitat unii de la județ cum a făcut sau nu a făcut campanie în prima lună domnul Holban și acum vrea să arate cât de viteaz și dedicat e el. E problema lor iar la acest fake-news al respectivului domn nu por spune și eu decât „trist dar neadevărat!”>>, a conchis deputatul liberal.

Până la urmă e bine că nu a fost vreun incident mai grav iar abordările diverse pe același subiect fac parte din jocul politic mioritic. E fix la fel cum e privită, aceeași situație, de la Opoziție sau de la Putere. Depinde la care capăt al politicii te afli…

V.N. / sursa foto – facebook

 

2 thoughts on “Incident de campanie în „familia romașcană”! Două unghiuri diferite pe același episod!

  1. Refuzul princiar al Preşedintelui de a o întîlni pe microscopica Dăncilă e o dovadă trupeşă de mîrlănie scrobită, dar asta e o chestiune personală, un caz de bărbăţie zero, pozînd fraudulos în virtute. Mai grav, Preşedintele nu a făcut altceva decît să legitimeze oficial şi să sfinţească moral ruptura care desparte ţara în iluminaţi cu permis de conducător şi proşti sadea rămaşi de căruţă –

  2. Partea haioasa este ca insusi Marele Deputat si Primar L. Leoreanu provine din PSD!Acolo s-a facut remarcat prin debitul verbal si fonfaiala propagandistica, dupa care a sters-o la PDL…

Lasă un răspuns