ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ pentru STUDENTUL ROMAŞCAN! Giosan este cel care a înjunghiat 2 studenţi şi a dat foc camerei!

ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ – aceasta este sentinţa dată la mai bine de 2 ani de la comiterea faptelor, de magistraţii Tribunalului Iaşi, în cazul studentului romaşcan Aurelian Giosan care în noiembrie 2015 comitea una din cele mai crâncene crima din România. Sentinţa nu este definitivă, poat fi atacată de apel, Tribunalul fiind prima instanţă în cazurile de omor.

Iar Giosan a fost trimis în judecată pentru omor deosebit de grav, tentativă de omor calificat, tâlhărie calificată şi distrugere. El este acuzat că l-a ucis cu peste 20 de lovituri de cuţit pe stundentul basarabean Viktor Nour, că l-a lovit cu cuţitul şi pe un alt student (din comuna nemţeană Urecheni, dar Casian Harpa a supravieţuit) şi că apoi, pentru a şterge urmele faptelor, a incendiat camera din căminul C4 din Iaşi. Toţi cei 3 tineri erau studenţii la FEEA, în anul 1.

Fapta a avut loc pe 11 noiembrie 2015 si, imediat după aceste acţiuni, Giosan a fugit din Iaşi. El a fost prins a 2-a zi dimineaţa la Roman, la locuinţa părinţilor.

În momentul în care, la acea vreme, se judeca cererea de arestare preventivă a studentului criminal, tatăl acestuia pleda pentru nevinovăţia băiatului lui, invocând un ucigaş misterios şi spunând că neînţelegerile din cameră ar fi plecat de la o partidă de poker în care s-ar fi trişat de către unul dintre participanţi.

 

 

După alte două-trei zile şi-a revenit însă din comă studentul supravieţuitor care a demolat teoria tatălui criminalului şi a relatat anchetatorilor că practic, într-un criză de furie, Giosan i-a atact prin somn şi le-a dat şi foc.

 

Publicăm în continuare un fragment din ceea ce Vestea scria în noiembrie 2015:

<<Mărturiile lui Harpa despre ce s-a întâmplat încamera din căminul C4 din complexul Târguşor-Copou al Universităţii Al.I. Cuza sunt terifiante şi confirmă exact ipotezele de până acum ale anchetatorilor.

Declaraţiile studentului din Urecheni-Neamţ au fost făcute publice de tatăl acestuia, Valentin Harpa, care le-a relatat jurnaliştilor ieşeni: „Da, poate vorbi, au fost şi poliţiştii, şi a dat declaraţii în faţa lor. Le-a spus că au fost atacaţi prin somn. Din momentul în care l-a luat salvarea e derutat, a pierdut numărul zilelor, dar în rest îşi aminteşte tot. Inclusiv că atunci când l-au scos din cameră şi l-au întrebat cine a făcut asta, a mărturisit că Aurelian Giosan”. Potrivit declaraţiilor sale, suspectul Aurelian Giosan a venit în timpul somnului şi l-a atacat atât pe el, cât şi pe colegul său care nu a mai putut fi salvat, Victor Nour. Părinţii lui Casian povestesc că acesta este profund traumatizat de experienţa prin care a trecut, adăugând că fiul său a fost conştient pe toată durata atacului.

Bărbatul a mai spus jurnalistilor de la ziaruldeiasi.ro că una dintre primele întrebări puse de Casian atunci când s-a trezit a fost referitoare la colegul său de cameră, Victor Nour, iar când a aflat că acesta este mort „a fost o lovitură pentru el“.

„Când s-a trezit, a vorbit cu maică-sa şi i-a spus «Mămică, ne-a tăiat prin somn şi după aceea ne-a dat foc». Şi maică-sa l-a întrebat da­că agresorul era beat sau drogat, şi Casian i-a zis: «Mamă, era turbat»“, povesteşte bărbatul.

„A fost conştient, şi a încercat să scape… Dacă statea pe loc ardea şi el. Nu e adevărată varianta că a fost un basarabean în cameră cu ei. Nu e adevărat deloc, nu a mai fost nimeni“, a mai spus tatăl.

Declaraţiile date de studentul din spital sunt vitale pentru procurori şi elucidează atât cazul cât şi ipoteza fantezistă a lui Giosan care invoca prezenţa unui al patrulea personaj în cameră. De asemenea, un mobil principal al crimei şi tentativei de omor ar fi jaful, lui Harpa dispărându-i laptopul, telefonul mobil dar şi o sumă de bani>>

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns