A început săptămâna prevenirii criminalității!

Astăzi s-a dat startul celei de-a unsprezecea ediții a „Săptămânii prevenirii criminalității”, informează un comunicat de presă emis de Poliția Neamț.
În perioada 26-30 septembrie 2016, vor fi organizate activități informativ-preventive în spații publice, unități școlare, pentru diseminarea mesajelor către un număr cât mai mare de beneficiari, obiectivele principale fiind sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, cât și prezentarea și conștientizarea consecințelor ce decurg din săvârșirea infracțiunilor, precizează reprezentanții IPJ Neamț.
Evenimentul are un caracter unitar, fiind desfășurat, în această perioadă, în toată țara, iar tematica abordată a fost selectată în baza priorităților Poliției Române. Acțiunile vor fi susținute cu precădere de către structurile de prevenire a criminalității, ordine publică și poliției rutieră.
Potrivit calendarului manifestărilor dedicate acestui eveniment, astăzi este ziua dedicată prevenirii delincvenței juvenile. Pentru mâine au fost pregătite activități pentru prevenirea victimizării minorilor, în timp ce miercuri va fi o zi dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.
De asemenea, joi este ziua dedicată prevenirii infracțiunilor cu violență, în timp ce ultima manifestare, stabilită pentru vineri, este dedicată siguranței rutiere.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns